Gravid

presenteras av

9 bästa apparna för gravida

Gravidappar: Här är de bästa för dig och din bebis

Är du gravid och vill följa din bebis utveckling i magen på bästa sätt? Här är de bästa gravidapparna just nu.

1. Preglife

Pris: Gratis

Nordens mest nedladdade app för gravida och nyblivna föräldrar. Här kan du följa graviditeten vecka för vecka. Innehåller statustfunktion vilket gör att du hela tiden har koll på hur långt gången du är och hur många dagar det är kvar till BF. Materialet i appen är skrivet av barnmorskor vid Mama Mia och Babygruppen. Behöver du slappna av har appen en egen Play-kanal med olika avslappningsövningar och yogapass. Inför förlossningen kan du förbereda dig med Preglifes förlossningsförberedande film FUB-Online eller lyssna på Gravidpodden.

I appen finns dessutom information om vad som händer efter graviditeten och bebisen fram till det att hen fyller två år.

Preglife.
Preglife.

2. Preggers

Pris: Gratis

En komplett gravidapp som är framtagen tillsammans med barnmorskor. Appen uppdateras kontinuerligt för att underlätta ett av livets största äventyr och för att hjälpa till att få en bra start för familjen. Följ varje graviditetsvecka och se bilder som illustrerar barnets utveckling. Här finns även en kunskapsbank med artiklar, videos och poddar.

Svårt att veta vad du bör äta? I appen finns en matguide som är baserad på svenska livsmedelsverkets rekommendationer. Håll koll på tankar och skriv ned dem i en smidig checklista. Här finns även en guide för bäckenbottenträning.

Preggers.
Preggers.

3. Baby på väg

Pris: Gratis

En app som hjälper dig att skapa fina minnen på vägen igenom graviditeten. Med utgångspunkt i hur du mår och med full fokus på vad som händer i magen, får du samtidigt praktiska råd och skön pepp inför de gravidsymtom du har. Spara ned bilder i bildbiblioteket för att föreviga alla glimtar från graviditeten, bli guidad vecka för vecka och ta del av marknadens olika gravidförsäkringar. Då appen utgår från det individuella måendet och inte generella öppnar den upp för tillit och väsentlig information för just dig och din bebis.

Baby på väg.
Baby på väg.

4. Liberoklubben

Pris: Gratis

Gratis medlemskap via appen där du kan ta del av tips från Liberos experter och deras egna barnmorskor. Prata om din graviditet med andra i föräldraforumet. Skapa en tidslinje för att följa graviditeten och varje vecka genom den smarta gravidkalendern. Graviditetsuträknaren hjälper till att beräkna förlossningsdatumet. Samla alla dina gravida vänner och bekanta i appen för att dela upplevelser. När sammandragningarna kickar igång finns här en timer att använda för smidigt klocka värkarna.

Vid registrering i klubben får du en startbox med presenter anpassade för första tiden med ditt barn, ett par veckor innan förlossningen.

Liberoklubben
Liberoklubben

5. Preggo

Pris: Gratis

Efter att journalisten tillika småbarnsmamman Anastelle Wieslander själv använt olika appar under två graviditeter samt pratat med tusentals blivande mammor visste hon hur den ultimata gravidappen behövde se ut.

Här får du ta del av moderna artiklar om det allra senaste inom ämnet. Appen hjälper dig att hålla koll på vad som händer både inuti och runt omkring dig, den gör dig uppmärksam på varje ny gravidvecka. Genom den enkla dagboksfunktionen hjälper den dig att komma ihåg allt som händer under denna omvälvande tid. Dela din gravidstatus med hjälp av en härlig och informativ bild på sociala medier. Smarta listan hjälper dig att komma ihåg vad du behöver köpa och packa ned i BB-väskan. Anteckna och spara dina värden samt ta del av matlistor med information om vad du bör undvika att äta enligt Livsmedelsverket.

Preggo.
Preggo.

6. Bonzun - Min graviditet

Pris: Gratis

En digital barnmorska med innehåll framtaget tillsammans med professorer från Karolinska Institutet och barnmorskor från svenska vetenskapsrådet och barnmorskeförbundet. Allt innehåll i appen är vetenskapligt underbyggt och uppdaterat enligt de senaste riktlinjerna.

Lär dig mer om olika gravidsymtom och ha full koll på vilken dag, vecka och trimester du är inne på. Via augmented reality och naturtrogna 3D-bilder kan du se hur bebisen växer i magen. Appen innehåller även tips på hur du kan hantera envis halsbränna, känslostormar och andra saker som kan hända i kroppen under graviditeten. Följ och registrera fosterrörelser för att kontrollera att de inte avviker från det vanliga mönstret. Här kan du även registrera provsvar som sedan förtydligas för att förstå vad de faktiskt innebär.

Bonzun.
Bonzun.

7. Värkapp

Pris: Gratis

Som ett hjälpmedel i din kommunikation med din BB-mottagning är appen framtagen för att uppskatta längden på värken. Mäter frekvensen mellan värkarna och uppskattar när nästa värk är på ingång. Med en tydlig graf visar den när det är dags att kontakta BB.

Värkapp.
Värkapp.

8. Gravidträning – att träna som gravid

Pris: Gratis

Håll din kropp stark under graviditeten och våga hålla igång den. Lyssna på kroppens signaler och låt den bestämma. Appen ger tips på olika träningsformer och övningar som passar gravidkroppen i de olika faserna. Roliga och varierande övningar med tydliga instruktioner i form av bilder, text och timer.

Gravidträning
Gravidträning

9. MammaFitness Gravid

Pris: 95 kr.

Olga Rönnberg är en av Sveriges mest framgångsrika tränare för nyblivna mammor. Ta del av hennes kompletta träningsprogram för alla olika stadier av graviditeten. Här finns även en kostplan att ta del av med recept och bilder.

Alla övningar är anpassade efter hur kroppen förändras under graviditeten samt bidrar med fakta kring vad som händer i kroppen.

 MammaFitness Gravid
MammaFitness Gravid

  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY

Frida springer 15 mil i veckan – är höggravid

Därför ska du äta folsyra när du är gravid

Livsmedelverkets nya alkoholråd till gravida – detta gäller

”Många kvinnor tycker att metoden är obehaglig”

Här är vanliga besvär och sjukdomar – när du är gravid

Därför används sällan ultraljud under födseln

Isabelle, 18, sökte vård för magsmärtor – kom hem med en dotter

”Är väldigt rädd för att föda vaginalt”

9 tankar du troligtvis hade under förlossningen

Emmys barn dog i magen: Skrek rätt ut

Här är Ebbas mäktiga bilder – från förlossningsrummet

”Vill inte vara utan min partner en enda minut när jag ska föda”

Henry föddes 4 dagar efter sin storasyster Leia: ”Hör verkligen inte till vanligheterna”

Gravida Sandra blev sjuk i corona och fick vårdas på sjukhus – nu är hon frisk

Saras bebis dog: ”Barnet skulle levt om de undersökt mig ordentligt”

Rewan skickades hem från sjukhuset – födde hemma en timme senare

”Varför får gravida värkstimulerande dropp vid förlossningen?”

Forskare: Mäns drickande påverkar fostret

41 kvinnor om sina upplevelser med spiral: ”Hittades under min lunga”

Sonia har förlorat två barn – kritiserar vården: Skrek och grät

Maja, 32, drabbades av en stroke i gravidvecka 28: Jag har övervunnit oddsen

Amanda, 31, testades positivt för covid-19 under förlossningen

Moa, 22, sökte vård för magsmärtor – kom hem med bebis

Gabriella, 35, blev allergisk mot sin egen hud – när hon var gravid