Bertil, 7, hyllas för sitt pianobus

Glöm pianots noter c, d, e, f, g, a, b, c .

Efter Bertils framfart är det nya toner som gäller.

Bertil, 7, gillar att lämna små meddelanden här och där hemma hos familjen Jern.

– Han har kommit på att det är kul att skriva, säger mamman Viktoria.

Bertil.
Bertil.

Och ett av hans meddelanden har minst sagt lämnat avtryck. Det hände nyligen när hans 13-åriga storasyster Wilma, som försöker lära sig spela piano, fick tillåtelse att skriva bokstäver på tangenterna för att hålla reda på noterna.

– Han såg att hon hade gjort det, men förstod dock inte att bokstäverna och tangenterna hade en koppling till varandra.

Bertil ville inte vara sämre själv, även han ville visa att han kunde skriva bokstäver, sitt namn dessutom. Så han gjorde det, med vattenfast penna och utan tillåtelse.

Bertil gick loss med pennan.
Bertil gick loss med pennan.

När Viktoria upptäckte det var det svårt att bli arg.

– Jag log och skrattade inombords. Jag frågade honom om man ”får man skriva på möblerna/pianot”? Han svarade att Wilma gjorde det, och jag påpekade att hon frågat först. Sen sa han: ”Mamma, man kan säga förlåt om man glömt att be om lov. Förlåt, jag älskar dig”.

Viktoria la upp en bild på händelsen i en Facebookgrupp med orden: ”Dotter stödskriver med mammans tillåtelse. Lillebror vill inte vara sämre. Dock utan moderns välsignelse, dessutom vattenfast”.

Viktoria.
Viktoria.

Över 2 600 personer har gillat Bertils tilltag. ”Fantastiskt! Jag kommer numer kalla G-durskalan för Bertil-dur!” och ”Herregud så bra! Bertil är suverän. Som jag skrattar!”, skriver en annan.

Vad är det busigaste, eller knäppaste, ditt barn gjort? Eller gjorde du själv något busigt som liten? Dela med dig i chatten!

Fastnålat inlägg
24 januari 2020 kl 16.00av Ida Söderberg
DELA

Hej! Tack för alla inlägg. Nu stänger vi ner och tar helg! Glad fredag!


 • Vi sågade av grannens flaggstång som givetvis var av trä och hade sett sina bästa dagar men mamma och pappa var inte glada kan jag meddela 😃

  Nicke

 • Inget direkt medvetet bus, men min då 6-åring kletade in hela tangentbordet på min laptop med jordnötssmör. Han gjorde det när han var väldigt tankspridd och fattade först inte alls varför jag reagerade rätt starkt...

  Nötigt

 • Min bästa kompis och jag åkte rutschkana på hennes pappas splitternya Volvo 145. Och jag kommer fortfarande ihåg hur roligt vi tyckte det lät när det klånkade i plåten när vi hoppade på taket. Tyvärr fattade hennes pappa att de var vi som skapat alla bucklor o repor på hans nya fina bil som stod i garaget. Jag kommer ihåg utskällningen än idag men är glad att vi inte var i närheten när han upptäckte alla repor o bucklor.

  Ann-Sofie Sonfjäll

 • När jag var liten, sprang jag och min tvilling och ibland några vänner, ringde/knacka på grannars dörrar eller något annans dörr, sen sprang man och gömde sig bakom buskarna då de var mörkt ute då. De kom och öppnade dörren men där var ju ingen?Varje gång skrattade vi åt de där vi gömde oss. Var runt 10-12 år då.

  Emil lönnebergA

  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.