Unik VR-upplevelse får föräldrarna att gråta

Ny app skapar 3D-upplevelse av ofödda barnet

Genom den nya appen Meet your baby kan du uppleva barnet i magen på ett helt nytt sätt.
Genom den nya appen Meet your baby kan du uppleva barnet i magen på ett helt nytt sätt.

Med hjälp av speciella glasögon och bilder från ultraljudsundersökningar kan blivande föräldrar uppleva bebisen i magen på ett helt nytt sätt.
VR-tekniken skapar en tredimensionell upplevelse av barnets tillvaro i livmodern.

Det är det svenska företaget Meet your baby som lanserar den nya tjänsten som bygger på virtual reality-teknik. De utlovar en känsla av att stå mitt framför sitt barn inne i livmodern, se hjärtat slå och få en känsla av att träffa sitt barn innan det är fött.

Företagets grundare och vd Simon Romanus har fått se otaliga föräldrar gråta av glädje och fascination när de använder tekniken.

– Den skapar så starka känslor att man nästan inte tror att det är möjligt. Det är ett helt fantastisk sätt för mammor och pappor att tidigt lära känna sitt barn och skapa ett unikt förhållande till det. Jag har aldrig sett så många människor gråta i VR som när vi visat blivande föräldrar VR-filmen av deras barn i livmodern, säger han.

Filmen mejlas till föräldrarna

Appen går att ladda ner till sin telefon eller nås via webben. De bilder och filmer man får från ultraljudet laddas upp i appen och sätts sedan automatiskt ihop i en 360-graders film som skickas via e-mejl till föräldern.

– Föräldrar är vana vid att bara få svartvita lite suddiga ultraljudsbilder och filmer av sitt barn. Dessa dagar är härmed över. Upplevelsen i Meet Your Baby låter dig komma mycket närmare ditt barn och skapar starka band redan före födseln. Det kommer kännas som om du är inne i livmodern och tittar på ditt barn under hela den spännande tiden före födseln, säger Simon Romanus.

Andra spännande gravidappar

  • Preglife, gravid & baby – Har en bra översiktsvy över hur lång tid i graviditeten du hunnit. Veckoinformation som fokuserar på barnet, mamma och partner.
  • Min graviditet – Spännande översiktsvy där man kan se hur barnet troligtvis ser ut just den vecka du är i. Kul information om vad som händer med barnet och vilka färdigheter det utvecklar vecka för vecka.
  • Graviditet + – Spännande app som visar interaktiva bilder på foster både färgbilder och ultraljudsbilder.
  • Babydags, värktimer – Hjälper dig att hålla koll på värkarna.
  • Preggers – Kan anpassas till blivande mamman, partnern eller anhörig. Bra checklistor.

  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.