Bokrea: Här är årets boktips på rea

Fynda kokböcker, barnböcker och romaner

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kommersiell text (läs mer här)

Äntligen dags för årets bokrea! Den 22 februari drar det igång och nu kan du enkelt beställa dina favoriter.

Välj och vraka bland deckare, romaner, kokböcker, hälsoböcker, barnböcker och biografier.

Här hittar du 9 utvalda fynd på bokrean 2022.

Historien om bokrean börjar redan år 1920, då bokförlagen ville rea ut sina restupplagor för att förhoppningsvis få dem sålda. Ett förlag började plötsligt bara sänka priserna, andra hakade på och rean var ett faktum.

Kring år 1930 började bokförlagen enas om ett specifikt datum för bokrean, vilket blev runt den 15 februari varje år. Datumet skulle vara tillräckligt långt ifrån julhandeln och passa bra mot andra högtider, lov och försäljningstoppar.

Bokrean har ökat och minskat i popularitet under åren, men från 2000-talet och framåt har rean varit ett älskat evenemang bland alla bokslukare.

Missa inte vår stora bokrea-shop – välj och vraka bland alla våra utvalda titlar här!

Här får du också några av våra bästa tips på bokrean 2022 – handla direkt här!

Tareq Taylors kyckling

Tareq Taylor slår ett slag för kycklingen och allt den kan användas till! Tillaga den hel, i bitar, som filé eller färs. Grilla den på spett, lägg i en mustig gryta eller woka på asiatiskt vis, eller gratinera och fritera den. I boken hittar du de bästa recepten till fest, vardag eller som fast food. Klassiker som flygande Jakob, currykyckling, coq au vin, jerkkyckling och tom ka gai varvas med nya favoriter som kycklingtacos, chicken gumbo och pollo tonnato. Här finns smaker från kök över hela världen. Tareq Taylor delar med sig av sina gedigna kockkunskaper och du får lära dig hur du styckar en kyckling, hur du kokar buljong på skrovet, hur du får det allra knaprigaste skinnet och vilka kryddor som passar perfekt till. Köp här nedan till superpris!

Tareq Taylors kyckling

Taylor, Tareq

Tareq Taylors kyckling

289,00 kr

Läs mer

Till shoppen

Intresserad av fler kokböcker?

Här hittar du bästa tipsen på reaböcker inom mat och dryck.

Stark hela livet

Bromsa åldrandet idag med fysisk aktivitet! Forskningen visar nämligen att regelbunden träning är en mirakelmedicin. Få ett bättre flås och en starkare kropp samtidigt som du blir smartare, gladare och bättre håller vikten. Du kommer att få ett friskare hjärta, starkare skelett, jämnare blodsocker och minska risken för t ex cancer och demens. På köpet gör träningen dessutom att du känner dig lugnare och får en bättre sömn. I ”Stark hela livet” har forskarna Jessica Norrbom och Carl Johan Sundberg samlat fakta, studier och råd för att hjälpa dig leva ett längre och friskare liv med varaktig träning. Kom ihåg att åldern är mycket mer än en siffra! Köp boken här – nu till superpris!

Olof Palmes sista steg

Olof Palme mördades inte av en slump. När det dödande skottet avlossades klockan 23.21 den 28 februari 1986 var han Sveriges mest omstridda person och många, även högt uppsatta personer inom polisen, Säpo och militären, såg honom som ett hot mot landet och till och med som en landsförrädare. Lars Borgnäs, känd för sina tevedokumentärer, böcker och radioprogram om Palmemordet och en av Sveriges främsta experter i ämnet återvänder här till brottsplatsen – och ger med ledning av centrala vittnesmål och dokument en ny, skrämmande bild av hur mordet gick till. Köp här till superpris!

Mumintrollen och draken

En sensommardag lyckades Mumintrollet fånga en drake – den allra sista draken i världen! Han stängde in den i en burk och bestämde att den alltid skulle älska bara honom. Men draken var som drakar är mest, och vore det inte för Snusmumriken hade nog Mumintrollet fått sitt hjärta krossat den där dagen. Tove Janssons klassiska novell "Den sista draken i världen” om vänskap, längtan och obesvarad kärlek har tolkats i bilderboksformat av Cecilia Davidsson och Cecilia Heikkilä. Köp här till superpris!


Missa inte vår stora bokrea-shop – välj och vraka bland alla våra utvalda titlar här!


Samlade verk

Vinnare av Augustpriset 2020 i den skönlitterära klassen. I Göteborg förbereds en stor retrospektiv över konstnären Gustav Beckers verk från 1980-talet och framåt. Vart psykologstudenten Rakel än vänder sig möter hon sin gåtfullt försvunna mammas ansikte på utställningsaffischen som är tapetserad över stan. I samma veva slungas Rakels pappa, förläggaren Martin Berg, in i en omtumlande livskris. "Samlade verk" är en roman om djup kärlek, mångårig vänskap och konst i spänningsfältet mellan fiktion och sanning. Köp här till superpris!

Gangsterparadiset

En avslöjande djupdykning i den nya gängkriminaliteten, skriven av Sveriges främsta kriminalreporter. Människors rädsla och otrygghet dominerar numera samhällsdebatten. Sverige har blivit ett europeiskt undantag där polisen tycks stå maktlös när unga män skjuter med automatvapen, tonårspojkar kastar handgranater och oskyldiga dödas. Hur har vi hamnat här? Genom att granska flera av de mest våldsamma grupperingarna blottlägger Lasse Wierup gärningsmännens drivkrafter och polisens brister. Vad krävs för att samhället ska återta makten och skapa trygghet för medborgarna? Köp här till superpris!

Rensa, organisera och inred

Förvandla ditt hem till en plats av välbefinnande genom att rensa, organisera och inreda med känsla och feng shui! Ditt hem och din omgivning påverkar ditt mående mer än du kanske tror. Genom att rensa med känsla får du möjlighet att gå igenom dina saker och samtidigt forma både ditt hem och ditt liv. Tillsammans med de tankar om energi, balans och symboler som finns inom feng shui kan du hitta ett harmoniskt lugn och skapa ett hem att verkligen trivas i. Boken är tematiskt upplagd, så att den som läser steg för steg kan styra sitt liv i önskad riktning med hjälp av konkreta uppgifter och checklistor. Köp här till superpris!

Draken i rummet

Den osannolika askungesagan om Günel Anip, flyktingflickan i förorten som blev Gunilla von Platen, superentreprenör i näringslivets topp med klackarna i de kungliga salongerna. I ”Draken i rummet” berättar Gunilla personligt om sitt liv – från såväl karriären som om det privata och mörka – mamman som sköts framför hennes ögon, äktenskapet där hon levde under psykisk terror och mordet på Veronica, hennes bästa vän. Men det handlar också om makten, männen, miljonerna och motgångarna, hur hon som kvinna fått slåss för respekt och en position i en manlig bastion, både som flicka med åtta syskon i ett strängt religiöst hem och i toppen av näringslivet. Köp här till superpris!

Familjen Bridgerton – En annorlunda allians

Daphne Bridgerton är både smart och vacker – ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när broderns bästa vän, Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans kommer de på en elegant plan - en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon. Men mitt i alla baler, promenader och båtturer, är det svårt att hålla reda på vad som är en bluff och inte. Och att hålla sina egna känslor i schack, visar det sig. Åtta syskon, med förnamn i alfabetisk ordning. Första delen i serien om Familjen Bridgerton i 1800-talets England. Köp här till superpris!

Kolla in vår stora rea-shop med utvalda böcker under bokrean 2022 – klicka här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Family

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Bokrea: Här är årets tips på kokböcker

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Bokrean

Böcker

Romaner

Biografier

Deckare

Tareq Taylor

MER OM FAMILY

Romaner och deckare: Årets boktips på bokrean

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Butikerna som har rea under Black Week

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarläsning: Här är bästa tipsen

Barn- och ungdomsböcker: Tips på bokrean

Smarta sätt att enkelt förändra ditt liv - 9 tips

Sportlov: 7 bra saker till sportlovet

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Böcker alla föräldrar borde läsa

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Boktips: 7 riktigt spännande deckare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Nya böcker: Vårens heta boktips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarböcker: Här utspelas dina favoritdeckare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarlovsläsning: Boktips till barn

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Böcker som ger smartare barn - 7 tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Biografier: Boktips för spännande läsning

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Böcker som får barnen att somna

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så hjälper du barnen med läsningen: 5 knep

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Hundprylar: Här är sakerna alla hundägare behöver

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Leksaker som ger dig smarta barn: 7 tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

9 tips på presenter till mamma på mors dag

Leksaker som aktiverar barnen: 7 sportiga tips

Present-tips: En hälsning från en kändis

Vårkänslor: Här är allt du behöver inför våren

Alla hjärtans dag-present: Sexleksaker

Boktips: 8 inspirerande böcker inför 8 mars

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

LISTA: Tips för singlar på Alla hjärtans dag