Sådan är du som förälder – enligt stjärnorna

Horoskop: Det här säger ditt stjärntecken om dig som förälder

Publicerad:
Uppdaterad:
Astrologerna reder ut vad ditt stjärntecken avslöjar om dig som förälder.
Foto: Colourbox
Astrologerna reder ut vad ditt stjärntecken avslöjar om dig som förälder.

Småbarn | Family

Bohem, chef, fixare eller kompis? Ta reda på vad ditt stjärntecken säger om dina bästa, och sämsta, egenskaper som förälder.

Astrologduon Tor Tolander och Hanna Vennberg reder ut vad stjärnorna avslöjar om din föräldraroll, se efter om något stämmer in på dig, din förälder eller kanske partner.

VÄDUREN – chefen, 21 mars – 20 april

Du är en stark och självsäker ledare som ditt barn alltid kan lita på. Din livserfarenhet och dina kunskaper skyddar ditt barn som en sköld, men du ser också till att ditt barn får göra sina egna erfarenheter. 

Baksida: Du utgår ifrån att ditt barn är självständigt och modigt. Det kan mycket väl vara ganska snålt med tröst från din sida när barnet har gjort sig illa eller misslyckats.

Foto: Colourbox
Vädur.

OXEN – fixaren, 21 april – 21 maj

Du har en praktisk lösning på alla problem och tappar väldigt sällan fattningen. Du kan tycka att andra vuxna pratar för mycket och gör för lite. Själv är du alltid beredd att greppa verktygslådan eller plåsterasken.

Baksida: Ibland glömmer du bort att låta barnet lösa sina egna problem, eller försöka i varje fall. Och det händer också att du tröstar när det egentligen inte alls behövs.

Foto: Colourbox
Oxen.

TVILLINGARNA – kompisen, 22 maj – 21 juni

Du har egentligen aldrig tappat intresset för leksaker, spel, serietidningar och animerade filmer. Du har genuint roligt tillsammans med ditt barn och du är alltid intresserad av barnets tankar, idéer och berättelser.

Baksida: Det kan hända att du släpar med dig barnet på evenemang, filmer, nöjesfält och konserter även om barnet inte alls har lust. Du utgår ifrån att det blir roligt ändå.

Foto: Colourbox
Tvillingarna.

KRÄFTAN – den goda fen, 22 juni – 22 juli

Du är omtänksam, hänsynsfull och empatisk. Ingen är så bra på att pyssla om andra som du. Särskilt mycket märks det runt kalas och stora helger för du ser alltid till att barnet får riktigt vackra och unika minnen.

Baksida: Du har lite svårt för att släppa taget och kan i värsta fall utvecklas till en överbeskyddande förälder som smygläser barnets dagbok eller spionerar på andra sätt.

Foto: Colourbox
Kräftan.

LEJONET – bohemen, 23 juli – 23 augusti

Du tar det här med föräldraskap som något fullständigt naturligt. Du läser aldrig på och oroar dig inte särskilt mycket heller eftersom du litar på dina instinkter. Ditt barn får gott om utrymme för sitt eget sätt att vara.

Baksida: Vanliga barnsjukdomar och alldagliga problem kan ibland ställa till med onödiga bekymmer eftersom du inte alls är beredd eller vet något om dem i förväg.

Foto: Colourbox
Lejonet.

JUNGFRUN – organisatören, 24 augusti – 22 september

Du lämnar inget åt slumpen utan har koll på varenda detalj redan innan barnet har kommit till världen. Din uppfostringsmodell är noga genomtänkt. Eventuella problem i ditt eget liv döljer du för barnet så mycket det går.

Baksida: Din ovilja att visa när du själv är svag och osäker kan göra att barnet känner att det är omöjligt att bli lika stark som du, och det är dåligt för självkänslan.

Foto: Colourbox
Jungfrun.

VÅGEN – advokaten, 23 september – 23 oktober

Du är bra på det här med värderingar och principer. För dig är rättvisa och balans oerhört viktigt och detta ger du elegant i arv till barnet som blir mycket bra på att stå emot grupptryck och dåliga inflytanden.

Baksida: Du sätter alltid barnets behov före dina egna. En nobel princip, kanske, men det kan sluta med att barnet sover mitt i din säng och du själv ytterst på kanten.

Foto: Colourbox
Vågen.

SKORPIONEN – livvakten, 24 oktober – 22 november

Du är en tiger som beskyddar barnet från allt och alla om det behövs. Du är ditt barns ständiga livvakt och du är fenomenalt bra på att skydda barnet från faror samtidigt som ditt barn får gott om frihet och utrymme.

Baksida: Ditt sociala liv kan ta stryk eftersom du är upptagen med barnets aktiviteter precis hela tiden. Du kan också bli ganska glömsk på grund av den konstanta stressen.

Foto: Colourbox
Skorpion.

SKYTTEN – äventyraren, 23 november – 21 december

Livet ska vara ett äventyr. Du letar ständigt efter nya utmaningar som passar ditt barn, resor, fritidsaktiviteter och idrott. Du tycker mycket om att upptäcka nya platser eller aktiviteter tillsammans med barnet.

Baksida: Du är en mycket dålig förlorare. Ditt barn kommer i värsta fall att fasa för att spela spel med dig. Även barnets egna förluster gör dig på riktigt dåligt humör.

Foto: Colourbox
Skytten.

STENBOCKEN – kaptenen, 22 december – 20 januari

Du tycker om regler och ordning men du är samtidigt lyhörd för vad ditt barn känner och man kan egentligen inte kalla dig sträng. Oftast sätter du mycket rimliga gränser. Ditt barn litar på dig, även senare i livet.

Baksida: Du är inte så flexibel när det handlar om stora beslut. Du vill bestämma, helt enkelt, och kan mycket väl släpa med familjen på en semester som bara du vill ha.

Foto: Colourbox
Stenbocken.

VATTUMANNEN – läraren, 21 januari – 18 februari

Du vill lära ditt barn allt du kan. Vad det än är du är specialiserad på så är det exakt vad du kommer att förmedla. Och det är mycket troligt att ditt barn kommer att gå i dina fotspår, för du är en inspirerande läromästare.

Baksida: Du kan reagera väldigt negativt om barnet en dag kommer hem med nya intressen, som du inte delar. Eller med vänner som du tycker är dåliga förebilder.

Foto: Colourbox
Vattumannen.

FISKARNA – ängeln, 19 februari – 20 mars

Du är oerhört kärleksfull och omvårdande. Ingen blir så bortskämd vid minsta snuva som ditt barn. Du har alltid tid att lyssna och du har alltid tid att pyssla om. Du är också bra på att uppmuntra barnets kreativitet.

Baksida: Ibland kan ditt intresse för barnets hälsa slå över i hypokondri. Rätt vad det är är ditt barn det enda i skolan som har tre halsdukar med sig. Utifall att.

Foto: Colourbox
Fiskarna.
Publicerad:

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM FAMILY