Mors dag: Därför är mamma det viktigaste du har

Mors dag: Därför ska du fira mamma idag

Av: 

Malin Wigen

Relation | Family

Din mamma är din vapendragare genom livet, här är några skäl till varför mors dag bör firas.

Hon får dig att känna dig älskad, vad du än gör. Det spelar ingen roll om du drar en lögn, är en dålig vän eller tar ett dumt beslut. Din mamma ser alltid till att påminna dig om att du trots felaktigheter är älskvärd, när du själv tycker att du inte är mer värd än en lort. Det är hon som får dig förstå vad som menas med villkorslös kärlek.

Sedan du var bebis har hon alltid varit en famn att gråta ut i. Det finns inga tårar hon inte kan torka. Hon finns alltid där med tröstande ord, oavsett om det handlar om att du gråter över en förlorad tröja eller olycklig kärlek. När du är ledsen är helt enkelt din mamma en av de få personerna som kan få dig att känna dig trygg igen.

ANNONS

Interflora

Kom ihåg mors dag på söndag! Skicka ett blombud till alla mammor för lite extra kärlek - välj bukett och skriv hälsning här.

Ska du lära dig dansa polka? Flytta utomlands för att plugga spanska? Läsa en kurs om Harry Potter på universitetet? Oavsett vad du väljer är din mamma din största påhejare. Allt du väljer att ta dig för stöttar hon till hundra procent, inget är för tramsigt eller konstigt i hennes ögon.

Första gången du går, cyklar eller börjar nytt jobb: Det finns ingen som är stolt som din mamma och som inte drar sig för att visa upp dina framsteg. Oavsett om hon har sociala medier eller ej ser hon till att varken vänner eller släkt går miste om att du nått en ännu en milstople i livet. Ingen kan missa att hon är den stoltaste personen i din närhet!

Din mamma har alltid de bästa råden att ge, oavsett om det handlar om hur du kokar potatis till kärleksproblem. Även om vi inte alltid väljer att lyssna på mammas råd så kommer det oftast en dag då vi bekänner följande: Mamma hade rätt hela tiden.

Du är alltid bäst i hennes ögon. Även om du får sämsta betyget i syslöjd. Du gör ju, som hon säger, ditt bästa och mer kan ingen begära. Det är svårt att göra henne besviken, nästintill omöjligt. Alla nobelpristagare och sportstjärnor i sin ära, men du är alltid högt över alla andra enligt din mamma.

Hon är vid din sida, i vått och torrt, i motvind och medvind, i sorg och i glädje. Din mamma viker aldrig från din sida, hon är en riktig vapendragare som du kan lita på. Det är henne du kan ringa när du har något tråkigt att berätta, eller något roligt, eller ingenting alls. Hon finns alltid där för dig oavsett, precis som man förväntar sig av en bästa vän.

Publisert:

LÄS VIDARE

Psykologen: Så tar barn skada av skäll

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Relation | Family

Mors dag

Föräldraskap

Relationer

MER OM FAMILY

7 skäl till att mammor är hjältar

Vem saknar du i din karantän?

Stort horoskop för föräldrar: Så blir ditt 2021

Jessicas dotter Hedvig har Downs syndrom: ”Har aldrig velat ha någon annan än henne”