7 tecken på att din bebis faktiskt ÄR den vilda bebin

Av: 

family

”Det var en gång en mamma, som var så snäll och mild. Hon hade fått en bebis som var förskräckligt vild. Allt som var farligt ville bebin göra. På mammans tjat ville han aldrig höra”.

Alla minns väl Barbro Lindgrens klassiska ”Mamman och den vilda bebin”.

Vad man kanske inte insåg när man läste den var att ens egen bebis kunde bli på pricken likadan. Här är sju säkra tecken på att du har en vild bebis.

1. Du tvingas ha alla dina köksstolar liggande på golvet när de inte används. Om de står upp, som hos normalt folk, klättrar bebin upp så fort du vänder dig om och flyger handlöst från bordet. Med ett skratt.

2. Bebin hittar med lätthet till toalettborsten. Även om den står på en höjd som borde vara omöjlig för en person på dryga 90 centimeter att klättra upp till.

3. Bebin äter på allt ditt eventuella smink. Målar bord, golv och sig själv med något läppstift du unnande dig en dag för längesen när du ännu ingen vild bebis hade.

4. Bebin kommer springande med en gaffel – med ett enda mål i sikte: eluttaget. True story.

5. Bebin trillar och slår sig, men gråter väldigt sällan. Bebisen hoppar i stället upp och iväg, mot nästa äventyr. Medan du står där med hjärtat i halsgropen och försöker hänga med. Vänta nu, vart tog hen vägen, hen stod ju här bredvid mig för en millisekund sen?

6. Allt går sönder. Du kan inte ha krukväxter framme. Inte ens på fönsterkarmen. Om det finns en sax i en låda, kommer din bebis snart komma gående med den, om hen är en så kallad vild bebis. Efter middag är det makaroner på golvet och bebin på bordet.

Vild Family-bebis.
Vild Family-bebis.

7. Bebin får dig att slita ditt hår, varje dag. Men hen får dig också att skratta, som ingen annan.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.