Spädbarn

presenteras av

Kusinerna Jett och Jax är biologiska bröder

Enäggstvillingarna Brittany och Briana Deane gifte sig med enäggstvillingarna Josh och Jeremy Salyers. Deras barn Jett och Jax är biologiska bröder.
Enäggstvillingarna Brittany och Briana Deane gifte sig med enäggstvillingarna Josh och Jeremy Salyers. Deras barn Jett och Jax är biologiska bröder.

Enäggstvillingar gifte sig med enäggstvillingar.

När paren dessutom fick barn samtidigt gjordes en ny upptäckt.

Barnen är inte bara kusiner utan bröder – och tvillingar.

Snacka om att leva identiska liv.

Enäggstvillingarna Brittany och Briana Deane, 33, gifte sig med enäggstvillingarna Josh och Jeremy Salyers, 35. Bröllopet ägde rum 2018 på Twins Days Festival i staden Twinsburg, Ohio.

Två år senare kunde paren tillkännage parallella graviditeter. Brittany och Briana födde varsin son med tre månaders mellanrum förra året. Brittany födde lille Jett Salyers i januari 2021. I april födde Briana lille Jax.

Förutom att dela ganska ovanliga föräldrar så delar Jett och Jax betydligt mer än så. De är biologiska syskon – alltså bröder, rent genetiskt.

Det hela har dock krävt lite mer än slumpen.

– Vi har upplevt de flesta milstolpar i våra liv tillsammans. Födelsedagar, körkort, examen och vårt dubbelbröllop, sa Brittany och Briana innan de blev gravida och fortsatte:

– Detta skulle bli nästa stora händelse. Vi skulle älska att uppleva det tillsammans och allra helst kommer vi att göra det, sa de enligt New York Post.

Jax och Jett, kusiner och syskon.
Jax och Jett, kusiner och syskon.

I dag lever de båda familjerna tillsammans i Virginia. Papporna, och bröderna, säger om sina söner, och bröder, att de betraktar båda barnen som sina egna, så att säga.

– Jag känner att jag är Jetts förälder och jag tror att Josh känner likadant för Jax, har Jeremy Salyers sagt, enligt Daily Mail. Han tillade:

– Vi uppfostrar barnen tillsammans så det känns som en familjeenhet, helt enkelt.
Inte bara delar paren bostad och garderob, de delar även ekonomi med ett gemensamt bankkonto.

På Instagram delar paren glatt med sig av sina välsynkroniserade liv.

"När båda dina föräldrar är enäggstvillingar kan saker och ting bli lite förvirrande", skrev de häromdagen och visade hur lätt det är att blanda ihop saker hemma för kus… förlåt, bröderna Jett och Jax.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.