Adventskalendrar för barn: Roligaste tipsen

Lego, Babblarna, böcker och roliga överraskningar

Artikeln innehåller annonslänkar

Dagarna innan jul kan vara outhärdligt långa ibland. En adventskalender full av överraskningar kan göra nedräkningen lite roligare för barnen.

Här är tips på spännande adventskalendrar för barn 2022.

Redan på 1800-talet använde man sig av spel och andra prylar för att barnen inte skulle bli allt för rastlösa innan julafton. På 1930-talet kom den första adventskalendern för barn med spännande tomtebilder och kring 1950-talet blev adventskalendern mer etablerad.

Från 2000-talet och framåt kom kalendrar med alla möjliga teman och galna överraskningar. Idag kan man låta barnen räkna ner dagarna till jul med allt ifrån leksaker och klistermärken till klassiker som choklad och spännande julböcker.

Vilken kalender blir favoriten hemma hos er familj i år? Välj och vraka här!

Lego Friends julkalender 2022

Räkna ner till julafton med Lego Friends! Bakom varje lucka döljer sig dockor i olika storlekar och minibyggen för en rolig bygg- och lekupplevelse varje dag under hela advent. Läs mer och köp här (annons).

Harry Potter julkalender

Räkna ner till julafton med Harry Potter! Denna adventskalender innehåller 24 roliga prylar som kretsar kring Harry Potter och hans värld. Läs mer och köp här (annons).

Pixi-kalender 2022

Pixi-kalendern är en rolig kalender där varje lucka innehåller en Pixi-bok. Här blandas julsagor med andra sagor som ni kan läsa tillsammans varje dag fram till jul. 24 härliga Pixiböcker i en rolig julkalender, stämningsfullt illustrerad av många välkända författare och illustratörer.

Lego City adventskalender

Rolig julkalender från Lego där barn från 5 år räknar ner till julafton med roliga byggen och juliga överraskningar för barn. Läs mer och köp här (annons).

Paw Patrol julkalender 2022

Adventskalender med favoritvalparna från Paw Patrol! Varje bakom luckorna gömmer det sig Paw Patrol mini-figurer och fina tillbehör. När alla luckor är öppnade kan barnen leka med valparna och skicka ut dem på spännande vinteruppdrag. Läs mer och köp här (annons).

Bamses julkalender

En rolig adventskalender med Bamse där barnen räknar ner till julafton med pyssel, lek och spel. Bakom luckorna gömmer sig olika sagor, målar- och pysselböcker. Läs mer och köp här (annons).

L.O.L Surprise adventskalender

I årets L.O.L Surprise kalender finns hela 25 olika överraskningar med fashion och en exklusiv docka som är redo för att visa upp sig i alla olika outfits som gömmer sig bakom luckorna. Läs mer och köp här (annons)!

Mumin adventskalender

Räkna ner till julafton med de populära karaktärerna i Mumindalen. Kalendern har 24 luckor laddade med figurer och ett kalejdoskop. Läs mer och köp här (annons).

Minecraft Mob Head Minis adventskalender

Adventskalendern för alla Minecraftfans! Kalendern har 24 luckor med figurer och tillbehör som ger en rolig överraskning varje dag. Delar av kalendern går dessutom att trycka ut och bygga upp, perfekt för lek tillsammans med innehållet från luckorna. Läs mer och köp här (annons).

Pippi Långstrump adventskalender 2022

Adventskalender baserad på Astrid Lindgrens älskade figur Pippi Långstrump med 24 luckor med färgglada figurer och roliga saker från sagorna med Pippi, Tommy och Annika. Läs mer och beställ den här (annons).

Playmobil Adventskalender Christmas baking

Årets adventskalender från Playmobil med 24 överraskningar. Kalendern har tre figurer och en jultomte med en säck. Adventskalendern har en ponnysläde, ett pentry med två ugnar och ett snögubbe. Börja nedräkningen till julafton! Läs mer och beställ här! (Annons)

Skönhet, choklad och sexleksaker: Här är årets kalendrar för vuxna 2022!

Barbie Dreamtopia Winter fairytale

Årets adventskalender från Barbie innehåller massor av roliga överraskningar i form av en barbiedocka, kläder, accessoarer och tillbehör som gör att Barbie kan vara prinsessa, sjöjungfru och älva. Läs mer och köp här (annons).

Adventskalender Babblarna

Räkna ner dagarna till julafton med denna julkalender fylld med underhållning i Babblarna-motiv. Bakom luckorna döljer sig berättelser, målar- och pyssel-böcker, figurer och julpynt. Läs mer och köp här (annons).

LEGO Harry Potter Adventskalender 2022

I den här adventskalendern från Lego får ditt barn en ny lucka med en överraskning att öppna varje dag. Med leksakerna kan barnet återskapa scener från de populära filmerna och när alla luckorna är öppnade finns det ett spel att spela. Läs mer och köp här (annons).

Greta Gris julkalender

Årets adventskalender från den populära figuren Greta Gris med 24 roliga leksaker att samla på, läs mer och köp här (annons).

Lego Star Wars julkalender 2022

Bakom luckorna i Legos Star Wars-kalender gömmer sig karaktärer i julkläder, minibyggen, scener och roliga tillbehör – för att barnet ska kunna återuppleva och leka episka Star Wars scener. Läs mer och köp den här (Annons).

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktör: Love Isakson Svensén, Jennifer Laxén, Tobias Sahlén och Nils Höglander
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Support: Kontakta kundtjänst
AnvändarvillkorPersonuppgiftspolicyCookiepolicyRapportera fel Nyhetsbrev

OM AFTONBLADET