Här är el-barnvagnen – som hjälper dig i uppförsbackar

Barnvagnen som går på el

Den elektriska barnvagnen.
Den elektriska barnvagnen.

Att dra runt sitt barn i vagn kan ibland vara slitsamt och uttröttande för kroppen. Därför har ett företag lanserat en elektrisk barnvagn som de menar ska göra livet lättare för föräldrar.

Trött på att dra barnvagnen i uppförsbackar? Då kan det här vara en vagn för dig: Den elektriska barnvagnen.

Det är det tyska barnvagnsföretaget Cybex som ligger bakom vagnen som enligt dem ska underlätta promenaden för föräldrar när de är ute med sina barn: ”Upplev den magiska känslan när tung last görs lättare, när en stenig stig blir slät eller när en omöjlig backe plötsligt blir möjlig att gå uppför”‚ skriver de på sin hemsida.

Vagnen heter ePriam ska hjälpa till i både uppförsbackar och nedförsbackar.

– Den blir väldigt bekväm och enkel att använda oavsett uppåt, nedåt eller på ojämnt underlag. Personer som har kronisk smärta som inte kan gå promenader på samma sätt som grannen. Där är det naturligtvis en ännu bättre poäng med produkten, säger Marcus Dimpker, som arbetar med återförsäljare till barnvagnsföretaget, till Expressen.

Så mycket kostar den

I handtaget sitter sensorer som känner av hur mycket den som kör vagnen trycker på eller håller tillbaka och på så sätt anpassar sig vagnen. Den som kör måste alltid hålla i handtaget, därför finns en rem att fästa i hantaget och i ena handleden som säkerhet.

Vagnen går på ett uppladdningsbart batteri. Vill man köra den utan de elektroniska funktionerna är det bara att stänga av strömbrytaren.

Och hur mycket kostar kalaset? Jo cirka 20 000 kronor får du betala.

PODD: Om den oväntade faran med elbilar

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om hur ökningen av elbilar kan komma att leda till problem.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.