Stort horoskop: Så blir ditt 2021

Föräldraskap, kärlek och karriär – det visar ditt stjärntecken

Hur blir ditt 2021? Vilka datum ska du ha koll på?

Astrologen Hanna Tolander har frågat stjärnorna om svar.

VÄDUREN

21 mars–20 april

Föräldraskap: Ett bra år att förnya löften och återknyta till gamla, gemensamma mål. Vardagssamvaron blir lättare och roligare när ni kan se fram mot evenemang ni alla delat tidigare. Mer tid tillsammans kan annars slita på tålamodet, tipset är att ju aktivare tiden är desto mer givande blir den. 

Turdag: 13/6

Relationer och kärlek: Många toppar och en del dalar, man kan säga att året följer en rytm där bra familjeupplevelser följs av några veckor med innerligare kärleksliv. Familjemystopparna kommer i februari, april och augusti så räkna med heta veckor direkt därefter. Kärleksbubblaren är en synnerligen het oktober.  

Turdag: 21/10

Karriär: På många sätt blir det i alla fall inledningsvis ganska likt året som gått men med betydligt mindre osäkerhet. Din drivkraft hittar utrymme och när andra hänger med huvudena är det du som leder vägen och gör dagarna intressantare. Du syns så vill du ha mer ansvar och nya uppgifter går det lätt.

Turdag: 22/3

OXEN

21 april–21 maj

Föräldraskap: Du har en vilja och nyfikenhet som är ovanligt stark och det kommer dina barn ha stor glädje av. Gemensamma aktiviteter blir roligare och det här är ett år det ni gör tillsammans skapar djupare samhörighet, skänker dina barn självförtroende och ger dem en rejäl utvecklingsskjuts.

Turdag: 8/5

Relationer och kärlek: Mycket familjetid skapar också utrymme för tid tillsammans med din partner. Extra vintermysigt blir det under hela mars och nästa relationslyft får du i maj då djupare band och känslor snabbt växer till sig. Hetast ser dock senhösten ut att bli och en kärleksresa i november är rent romantikguld.

Turdag: 12/11

Karriär: Tydliga mål och uppgifter du har full kontroll över själv är ditt hemliga vapen när det handlar om produktivitet och arbetsglädje. När du ”är din egen chef” lyfter året vare sig du jobbar i grupp eller på egen hand. Att jobba hemifrån går strålande så länge du har tydliga gränser mellan jobb och privatliv. 

Turdag: 25/4

TVILLINGARNA

22 maj–21 juni

Föräldraskap: Det blir ett svängigt år med många tvära kast och ändringar med kort varsel. Det passar dig bra och du blir ofta familjens hjälte med dina snabba lösningar och roliga upptåg. Ibland tänker du dock så fort att andra inte riktigt hinner med. Årets tips: Stanna upp ibland och fråga: ”Vad vill du göra?”

Turdag: 8/10

Relationer och kärlek: För dig med en partner väntar ett stabilt och trevligt kärleksår där mys och romantik står på agendan betydligt oftare än het passion. Stötestenen är ofta tid så gemensam planering blir avgörande. Singelåret är desto hetare om du är kreativ. Onlinemöten i kombination med aktiva träffar ger mest.  

Turdag: 5/7

Karriär: Längtar du efter det stabila och förutsägbara blir det här ett lysande år. Om du däremot ser fram mot utveckling eller har stora framtidsdrömmar är utbildning vägen att nå dit. För dig som söker större kontroll eller verkligen vill uppnå något i år är detta ett bra år för egenföretagande, gärna i konsultnäringar. 

Turdag: 27/3

KRÄFTAN

22 juni–22 juli

Föräldraskap: Traditioner kommer betyda mycket under året som kommer men det är innehållet som avgör – inte formerna. Det kommer att vara viktigt, för första halvåret blir lite trängre och närmare än du hoppats på. Sommaren är årets vändpunkt och det ni gör tillsammans här sätter tonen för resten av året.

Turdag: 29/7

Relationer och kärlek: Balans är nyckeln för dig i en relation och då särskilt när det kommer till umgänge och egentid. Du får ut mer av det gemensamma när du också har tid för dig själv och dina tankar och intressen. För dig som letar partner är juni den hetaste månaden. Årets kärlekstips: Mediafria dagar tillsammans. 

Turdag: 7/6

Karriär: Ge din kreativitet utrymme! Du har en konstnärssjäl och hittar vägar de flesta inte ser och just i år kommer det att ge ett karriärlyft eller åtminstone göra arbetet betydligt roligare. För dig med stora planer är det andra halvåret väldigt bra och det finns utrymme för både sidoinkomster och stora drömmar.

Turdag: 9/9

LEJONET

23 juli–23 augusti

Föräldraskap: Att skapa och stärka band mellan generationerna ger extra mycket i år och att låta de små ta del av äldres kunskaper och färdigheter för dem till helt nya platser. Fram till senvåren blir det mycket digitala möten. Men de är oväntat bra brobryggare fram till en väldigt social och familjenära sommar och höst.  

Turdag: 11/7

Relationer och kärlek: Ett bra år med en hög lägstanivå. Det är lätt att känna sig älskad i år då ett par heta vintermånader leder in i en lång, mjukromantisk vår och sommar. För dig som letar partner är april månaden som lyfter och för alla väntar en spännande oktober med stor chans/risk för oväntade förälskelser.

Turdag: 12/3

Karriär: Ett oväntat lätt men också ofta mördande förutsägbart och händelsefattigt arbetsår väntar. Yttre händelser är det som oftast skakar om och ändrar förutsättningarna och det är då du växer och trivs med jobbet. Du är på allvar ett sovande lejon tills det krisar och du blir den ledare och det föredöme du kan vara. 

Turdag: 14/8

JUNGFRUN

24 augusti–23 september

Föräldraskap: Kom ihåg att familjeband går åt båda hållen och i år är dina barn lika mycket en trygg punkt för dig som du för dem. Låt dem styra vad ni gör lite mer och njut av samvaro på deras villkor lite oftare. I år är ett år då er gemensamma inre resa är det som får er att växa, inte enstaka fantastiska upplevelser. 

Turdag: 30/4

Relationer och kärlek: Det är höjdpunkterna som sticker av och skapar de ljuva känslorna i år snarare än vardagsmyset. En februariförälskelse för dig som är singel ger en bra start. Har du ett förhållanden är enstaka lyft inte nog men en nystart kan väcka passionen. Vänd blad med en kärlekssemester i slutet av juli.

Turdag: 30/7

Karriär: Det börjar bra och vill du ändra på större saker eller byta jobb är årets första månader bäst. Efter det bromsar året in och du fastnar lätt i att få göra andra människors uppgifter ovanpå dina egna. Framhåll det du gör men undvik konflikter, ditt tålamod ger utdelning fram mot årsslutet. 

Turdag: 16/1

VÅGEN

24 september–23 oktober

Föräldraskap: Det inre är viktigare än det yttre. Värderingar och ansvar hamnar i fokus när du märker att det oftast är du som förväntas lösa problem och konflikter även när det sker på ditt egenutrymme. Sätt gränser och säg ifrån när det blir för mycket, det skapar ömsesidig respekt och förtroende. 

Turdag: 11/5

Relationer och kärlek: Året börjar med känslomässiga utmaningar där du känner att du ger mer än du tar. En konfrontation om det leder till förändring och förälskelsechanser redan i januari. Ömsesidighet och delande kommer vara avgörande under hela 2021 och så länge det finns får du ett oväntat hett kärleksår.

Turdag: 22/1

Karriär: Det är dina arbetskamrater som sätter dig på prov, särskilt under årets första månader. De är ofta i behov av vägledning och det är dig folk vänder sig till när de har bekymmer vilket tar mycket tid. Dina egna mål når du ganska lätt och söker du nya utmaningar är september din bästa månad.

Turdag: 5/9

SKORPIONEN

24 oktober–22 november

Föräldraskap: Tajming är allt i år och det viktigaste är inte vad du gör utan att det hamnar rätt i tiden. Lyhördhet och kanske list är dina bästa vänner som förälder när det kommer till att skapa utveckling och harmoni. Dessutom är dina roligaste idéer smittsamma och skänker glädje till alla runt dig.

Turdag: 14/11

Relationer och kärlek: Hur året blir hänger mer på din partner än på dig. Du har en stark romantikperiod under sensommaren men i övrigt känns det som om initiativ mest landar fel och frustrerar. Det är upp till din partner eller uppvaktare att göra detta till ett bra år. Du tänder på uppvaktning, inte jakt. 

Turdag: 18/8

Karriär: Det är de sociala aspekterna av arbetslivet som står i centrum i år. Intriger, rykten, motsättningar och personkemi sätter tonen, inte arbetet i sig. Visserligen funkar du ganska bra i en sån miljö men det kan bli lite väl mycket. Om du söker dig vidare har du bäst chanser till och med slutet av maj. 

Turdag: 23/5

SKYTTEN

23 november–21 december

Föräldraskap: Tålamod kommer vara en viktig del av ditt föräldraskap under årets fyra första månader. Du vill mycket och begränsningar tär på dig. Från och med maj vänder året och du får chansen att göra allt det du drömt om. Gör bara inte allt på en gång – alla i din familj är inte riktigt lika äventyrslystna. 

Turdag: 16/7

Relationer och kärlek: Delandet är viktigare än topparna och det är i vardagsromantiken den stora lyckan finns, särskilt under första halvåret. Allt ni upplever tillsammans får kärleken att växa, från det lilla till det grandiosa. Även för dig som är singel är det umgänge, upplevelser och flirt som ger mest, inte partnerhittandet.

Turdag: 10/10

Karriär: Du har marginalerna på din sida i år och det ger dig utrymme att chansa, testa nytt och låta nyfikenheten få utrymme. Ditt driv och den lättsamhet som året för med sig till ditt sinne gör dig till en lysande mentor och chef. De du lyfter fram i år växer och alla nya uppgifter löser du med glans. 

Turdag: 6/3

STENBOCKEN

22 december–20 januari

Föräldraskap: Bjud in barnen i ditt liv och involvera dem i familjeprojekten där det går. Du är en strålande förebild och att känna att de kan bidra till det gemensamma gör att barnen växer i sig själva. Det tar lite längre tid att måla tillsammans med barn men det har du igen hundrafalt under kommande decennier. 

Turdag: 4/8

Relationer och kärlek: Venus är din planetvän i år och ger dig en extra magnetism när det är som mörkast ute. Januari och december är dina bästa kärleksmånader med juli som bubblare för dig som vill resa med din älskade. Ett stadigt romantik-år med låg risk för uppbrott och hög chans till förälskelser.

Turdag: 26/12

Karriär: Du är en klippa och det är din förmåga att leverera stabilt över tid som är ditt starkaste kort. Du har bra koll på din kapacitet så ta gärna på dig nya uppgifter eller var ett stöd till kollegor. Det kommer en tyngre period under hösten då ditt tålamod blir avgörande, i övrigt ett mycket bra jobbår.

Turdag: 29/4

VATTUMANNEN

21 januari–18 februari

Föräldraskap: Aktiva val och aktiva handlingar gör hela skillnaden i år. Det kommer bli ett bra år oavsett och kanske framför allt ett tryggt år då det mesta är förutsägbart. Men du har chansen att göra det till ett fantastiskt år genom aktiva satsningar. Bra planer ger inget om du inte orkar genomföra dem.

Turdag: 8/4

Relationer och kärlek: För dig som är singel blir det ett rätt lätt kärleksår på dina egna villkor med roligt dejtande och många upplevelser men troligen inget allvarligt. I en relation hamnar din tid och passion oftare i arbete eller föräldraansvar. Vik tid för varandra och gör romantiska planer för ett hetare kärleksliv.

Turdag: 22/9

Karriär: Det här är ett väldigt socialt år för dig och din värme och ditt engagemang når fram både ansikte mot ansikte och via digitala kontakter. Ett nätverksår väntar då både lösningar på problem och nya öppningar står att finna hos de du berör och träffar via ditt arbete, lita på din intuition. 

Turdag: 18/2

FISKARNA

19 februari–20 mars

Föräldraskap: Året handlar lika mycket om att våga släppa taget som att finnas där för dina barn. Det är dags för dina små att ta nya steg och att du visar att du har förtroende för dem är viktigt. Det kommer kännas tungt och läskigt att låta dem prova vingarna mer men det är också årets stora föräldrabehållning.

Turdag: 5/6

Relationer och kärlek: 2021 blir ett njutningsår för den kärlekstörstande. Med bara en gnutta jämkande skapar ni utrymme för varandra i smått och stort och det finns många chanser till allt från vardagsromantik till stora kärleksgester. Det här är ett år att ta nya steg i relationer eller hitta partner för den ensamma.

Turdag: 9/9

Karriär: Att dela framgångar och glädjas åt andras resultat ger extra mycket ett år som detta. Samarbete och laganda, vare sig den skapas på plats eller över avstånd, gör jobbet roligare och resultaten bättre. Erbjud hjälp, involvera andra i dina grejer och sök samarbeten när det alls går.

Turdag: 1/4


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Support: Kontakta kundtjänst
AnvändarvillkorPersonuppgiftspolicyCookiepolicyRapportera fel Nyhetsbrev

OM AFTONBLADET