Nya appen låser barnets telefon – tills de svarar sin förälder

ReplyASAP har exploderat i popularitet

Publicerad:
Uppdaterad:

Skolbarn | Family

Trött på att ditt barn ignorerar viktiga meddelanden? Då är den här appen något för dig. Den ser till att motpartens telefon låser sig tills du fått ett svar, skriver Buzzfeed.

Flera föräldrar har nog varit med om det. Man ringer och sms:ar sina barn om något viktigt, men får inte svar på flera timmar. Nu finns det dock en app på marknaden som råder bot på det problemet. När två personer har laddat ned appen ser den till att mottagaren av ett meddelande inte kan använda sin telefon, förrän denne har svarat.

Appen ska få mottagaren att svara på en gång.
Foto: Skärmdump Google play
Appen ska få mottagaren att svara på en gång.

Appen heter ReplyASAP och är, enligt den amerikanske skaparen Nick Herbert, inte bara till för föräldrar – även andra kan använda den för att se till att viktiga meddelanden inte ignoreras. Och det är just viktiga meddelanden appen är ämnad för och inget annat, skriver han på sin hemsida. Han kom på idén när han själv hade problem att få tag på sin son när det brådskade.

Foto: Skärmdump Google play
Skaparen Nick Herbert kom på idén till appen när han själv hade svårt att nå sin son.

Appen har funnits sedan augusti 2017 men har exploderat i popularitet, skriver Buzzfeed. Den ska ha laddats ned 75 000 gånger. Den är gratis att ladda ned, men det går att köpa funktioner inuti appen. För nuvarande finns den endast tillgänglig för Android-användare men den planeras att släppas för Iphone också.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Vill du få ännu fler artiklar och erbjudanden från Aftonbladet Family? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev med artiklar, poddar och mycket mer!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY