Spädbarn

presenteras av

Här är Sveriges hårigaste bebisar

Därför födds vissa bebisar med mycket hår

När Aftonbladet Family efterlyste bilder på bebisar med rejäla hårsvall strömmade det in mejl. Här har vi samlat 83 av dessa bilder som visar läsarnas håriga älsklingar.

Family skrev tidigare om bebisen Bill, fem månader, som enligt mamman Claudia Thofelt har en kalufs som får folk att stanna upp på gatan.

– Vissa har sagt att det ser ut som han har en peruk. Alla vill känna på håret, sa hon i intervjun.

I samband med artikeln efterlyste vi tips på andra bebisar som har ett hårsvall liknande Bills, och responsen var ett faktum. Mejlkorgen strömmade över av bilder på läsarnas egna små bebisar, men även barnbarn, gudbarn, syskonbarn vänners barn, och på läsarna själva som små. I bildspelet här nedan har vi samlat 83 av dessa bilder.

Här har vi våran lilla Molly på snart 3 månader! Hon har lätt för skratt och är världens skönaste tjej”, säger Sara Stenvall från Stockholm och pappan Ossian Yüceer från Malmö skriver så här: ”Vår bebis Aileen är sex månader och har haft ett svall redan från födsel som fått folk att stanna upp”!.

Men hur kommer det sig att vissa föds med lite hår och andra mycket? Enligt sajten Curejoy har det sannolikt med gener och kromosomer att göra. Och det är även det som svenska experter vid Sahlgrenska sjukhuset gissar enligt sjukhusets presskontakt Stefan Sarajärvi.

– De tror att det handlar om generna, att det finns en genetisk förklaring till varför man får olika hårväxt. Men det är inget helt vetenskapligt svar utan ett svar utan en kvalificerad gissning, säger han.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.