Luft och ljus skänker ro

”Öppna ytor är idealet”

NYHETER

Arkitekten Chris Pallis köpte en nedgången lägenhet i ett georgianskt hus i utkanten av södra London.

I en omfattande renovering förvandlade han våningen till ett drömboende.

Här ser du hur han ändrat detaljer för att skapa en helt ny miljö och atmosfär.

Arkitekten Chris Pallis.

Från en dåligt ombyggd övervåning från 70-talet i ett stort, georgianskt lantligt hus har Chris Pallis skapat en vindsvåning med öppna ytor, vackra detaljer och en atmosfär som ger en tillflyktsort från jobb, stress och det hårda livet i stan.

– Jag har återskapat grundkaraktären med hjälp av tidsenliga detaljer och kompletterat med mina egna arkitektoniska favoriter.

Överallt har Chris frilagt takbjälkar och höjt taket ända upp i nock för att få en luftig känsla. Ny takbelysning bidrar också till ökad rymd.

– Jag reser hel del och brukar alltid snappa upp inredningsidéer. Jag växte delvis upp i Greland och har påverkats mycket av de medelhavsmässiga idealen, vita väggar, öppna ytor.

Lägenheten fångar en hel del ljus under dagen och ger en atmosfär med koppling till trädgården och utelivet.

– Efter arbetsdagens slut brukar jag alltid gå upp till övervåningen för att koppla av en stund och njuta av utsikten. Där finns en takterrass som ger en underbar vy.

Sian Williams

Hela lägenheten har fått nya dörrar. Chris har dessutom skapat ganska stora portallika öppningar i hela våningen med snyggt spröjsade glasdörrar. Ger, förutom den estetisk effekten, en känsla av avgränsning, samtidigt som ljuset kan flöda fritt.
Färgklick - gröna Gucci-designade skålar.
I bakre änden av vardagsrummet ligger ett topprenoverat kök som genomgående går i rostfritt och svart. På golvet stora stenplattor.
Köket har praktisk förvaring och upphängning. Bänkskiva i blankpolerad granit.
De stora glasdörrarna går igen med sina vackra spröjsar. De vackra gamla rustika golvplankorna har slipats och lackats. Den varmbruna tonen kontrasterar fint mot det vita. En specialbyggd trappa leder upp till en takterrass med fin utsikt.
Badrummet går liksom köket i svart, krom och rostfritt. Duschhörna med blankt genomsiktligt glas för att inte förstöra känslan av rymd.
Skultpturala inslag
i bokhyllorna bryter upp strukturen.