FÄRGA & SKUGGA

En ögonskugga måste sitta bra, hålla länge – och ge precis lagom mycket färg.

Vi testade vilka som inte smulade, kladdade eller försvann. Här är våra fem favoriter!

MAKE UP  STORE

”Microshadow saga”

PRIS: 140 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Skugga som är lätt att applicera jämnt och snyggt och den pulvriserar sig härligt när man arbetar med en pensel (som tyvärr inte följer med). Resultatet blir jämnt och fint men inte riktigt så hållbart som man kan önska. Sen eftermiddag kan man bara ana den.

BETYG: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

COLLISTAR

”Ombretto”

PRIS: 139 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Ganska mättad skugga som ger mycket och matt färg som är lite svår att sprida ut snyggt. Färgen blir lite genomskinlig och skuggar mer än skimrar. Asken är fantast­iskt söt och får plus för att det ingår både pensel och spegel.

Håll­er inte riktigt hela dagen utan måste tyvärr bättras på strax efter lunch.

BETYG: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

CHRISTIAN DIOR

”Diorshow mono eyeshadow”

PRIS: 330 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Smular en aning men sitter så bra när den väl är på plats. Ger inte så mycket färg så vill man ha knall­igt ska man inte välja den här. Men färgen vi testar (greige) är riktigt snygg och funkar både dag och natt. Lyxig förpackning som gärna får ligga i väskan och glittra.

BETYG: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

HÅKANSSON

”The shadow”

PRIS: 120 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Fantastiskt lyxig skugga i budgetförpackning. Den lilla plastasken döljer verkligen en skatt som är helt underbar att applicera – följbar, mjuk, jämn och lätt att sudda. Man känner direkt att den här håller en helt annan nivå än de andra

i testet. Håller också hela dagen och färgen är fantastiskt snygg.

BETYG: Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

PÜR MINERALS

”Perfectly fit eye shadow trios”

PRIS: 295 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Fantastisk skugga som ger hur mycket färg som helst och glimmar. Smular inte utan är mer krämig i konsistensen trots att den är torr. Sitter hela dagen. Enda minuset är att det är lätt att råka kladda ner alla tre skuggor vilket förstör den ljusaste av dem.

BETYG: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN