”Jag kommer aldrig leva ett vanligt pensionärsliv”

avJonas Blomquist, Minimedia

Oldsbergs nya sunda livsstil – nyttig mat och motion

Tv-legendaren Ingvar Oldsberg lever sundare än någonsin.

Framgångsreceptet?

Ett löpband i lägenheten och regelbundna promenader.

– Jag kommer nog aldrig att leva ett vanligt pensionärsliv, säger han.

Foto: Henrik BRUNNSGÅRD

Det har gått knappt två veckor sedan Ingvar Oldsberg stoppades från att åka med ett plan till Innsbruck för att han var för berusad. Själv säger han dock att händelsen var en storm i ett vattenglas – och att han lever sundare än någonsin.

– Jag springer regelbundet på ett löpband som jag har i lägenheten, jag trivs mycket bättre när jag motionerar, säger Oldsberg.

”Är en livsstil”

Tv-legendaren har även börjat äta sundare och promenerar med en kompis flera gånger i veckan – allt för att hålla sig aktiv. Och Oldsberg som under förra året var aktuell med nysatsningen ”Här är ditt liv" på SVT planerar heller inte att dra ner på tempot – trots att han når pensionsåldern i år.

– Jag kommer nog aldrig att leva ett vanligt pensionärsliv. Det jag håller på med är en livsstil och jag är så intresserad av omvärlden och människor att jag vill fortsätta.

”Fler stressmoment”

Oldsbergs liv var dock inte lika harmoniskt för 20 år sedan. Då var tempot högre och motionen inte lika viktigt.

– Det var fler resor, tv-program och stressmoment. Man blir mer medveten om att ta det lugnare ju äldre man blir, säger han.

Nu känner sig Oldsberg yngre än någonsin – både genom att motionera, men även genom att jobba med yngre kollegor.

– Jag tror vi har en stor fixering vid åldern i Sverige. Därför tycker jag det var väldigt roligt att till exempel samarbeta med Filip och Fredrik. Att jobba med yngre kollegor hjälper mig att hålla upp barnasinnet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Senior