Rivstarta viktraset med turbodetox

Av: 

Karin Lindblom

Hälsa

Hans, 26, tappade 12 kilo – nu håller han vikten med detox

Tolv kilo var inte nog.

Hans, 26, vill gå ned litet till.

För att lyckas har han bytt GI-maten mot detoxkost.

– Det har gått väldigt smärtfritt. Jag tycker att detox är ett bättre sätt att leva, säger han.

Hans Olsson, 26, har gått ned 12 kilo sedan har började äta GI-mat i januari. Trots det imponerande resultatet har han sedan ett par veckor ersatt GI-maten med detoxkost.

– Jag tänkte att det kunde vara bra att testa båda och jag tycker att detox är ett bättre sätt att leva. Det är ju egentligen som fas två i GI. Det positiva med detox är att man får äta mer frukt. Det tycker jag har varit litet jobbigt med GI, säger han.

Vill tappa fler kilon

Omtalade baksidor som huvudvärk och att den som äter detox skulle börja lukta illa har han sluppit. För att hålla vikten – och kanske tappa ett par kilo till – fortsätter han med detox.

– Det har gått väldigt smärtfritt! Nu ska jag åka till Berlin i helgen. Där kan det bli litet svårt när jag inte vet var jag kan hitta sådan mat, men jag fortsätter när jag kommer hem. Jag vill gå ned ett par kilo till, även om jag förstår att det kanske inte går lika lätt som de första kilona.

Kostrådgivaren Ulrika Davidsson har under flera år varit en av Sveriges främsta GI-förespråkare. Hon har hjälpt Hans och många andra att först testa GI – och sedan detox.

– Detox är absolut en trend. Alla rasar inte i vikt av GI, hur duktiga de än är. Detox kan göra att det lossnar och man börjar gå ned, säger Ulrika Davidsson, som själv äter allt mer detoxmat.

– Jag gjorde själv en stor kostomläggning 2003. Först för att gå ned i vikt och sedan för att hålla vikten, säger hon.

Tuff start

Detox testade hon för första gången för två år sedan.

– Jag hade jättejobbigt. Bara att sluta med kaffet ger jättehuvudvärk och då ska man ju inte ta huvudvärkstabletter för då tillförs mer gifter.

Vändningen kom efter ett par dagar.

– Jag kände att Gud vad jag mår bra! Man är ju så van vid sin egen kropp att man inte märker vad man mår bättre av förrän man börjar plocka bort saker.

Ett problem som helt försvann var Ulrikas utslag på fingrarna.

– Jag hade problem med allergi innan. Varje gång jag gjorde detox var utslagen helt borta, säger hon.

Sedan dess gör hon en ordentlig detox tre gånger om året. Där emellan äter hon detoxinspirerat.

– Ju äldre vi blir desto mer fylls vi med salt, socker, färgämnen, konserveringsmedel och mediciner. Kroppen är högt belastad och det ger konsekvenser. Jag lever på ett annat sätt själv idag. Mina kokböcker kommer att präglas av detta framöver.

Fotnot: Ulrika Davidssons Gå ned i vikt med Detox (Forma Publishing Group) kommer i augusti.

ANNONS

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

Extern länk från NordicFeel SE

Beställ här!

Publisert: