Marie, 47: Jag gick ner 15 kilo genom att gå

Publicerad:
Uppdaterad:

Hälsa

Marie Claesson, 47, har alltid promenerat mycket. Nu har hon gått ner 15 kilo.

Rask takt. Tack vare sina långa promenader känner sig Marie Claesson, 47, lugn och avslappnad.
Foto: JONAS BILBERG
Rask takt. Tack vare sina långa promenader känner sig Marie Claesson, 47, lugn och avslappnad.

Den 47-åriga sjuksköterskan är ett levande exempel på att det aldrig är försent att ändra sin livsföring. Marie Claessons berättelse skiljer sig dock från de flesta andra kvinnors.

- Jag har alltid varit jättesmal, säger Marie Claesson. Så träffade jag en trevlig kille, Lennart, häromåret och då... ja, det gick som det gick. Upp. Vi småmyste i soffan. Åt fel mat på fel tider och gick upp i vikt.

Marie beslutade att börja gå riktiga långpromenader. Alltså inte bara en kort sväng med hundarna, som tidigare. Det blev en livsstilsförändring som heter duga. 15 kilo bara försvann från Marie. Plötsligt en dag stod hon där framför spegeln, i sina gamla kläder.

I dag promenerar Marie Claesson fem kilometer, fyra gånger i veckan. I rask takt. Ofta med stavar. Dessutom går hon extraturer med schäfern Rolf, simmar, cyklar och styrketränar hemma (mage och rygg).

Promenaden är som en drog

- Sammanlagt blir det cirka 1,5 timmes motion om dan, säger Marie som tycker att hennes kropp blivit beroende av fysisk aktivitet.

- Promenaderna är som en drog, de ger mig avspänning, fungerar som ren meditation i vardagsstressen och de ger stärkt självkänsla.

- Kul att tänja på sina gränser och visa sig själv att det går att genomföra stora förändringar. Men det är viktigt att vara motiverad, och att sätta såväl delmål som långsiktiga mål, säger Marie.

9 sätt att komma igång med din träning

Foto: Stefan Mattsson
fyll på vattenflaskan när du ska ut och gå.

Ditt träningsschema för två veckor

Tomas Sjöman

Publicerad: