”Två pass på en dag!”

Mysia på språng - Första loppet, följ Mysia från otränad ända in i mål

Mysia Englund, 33, ska springa sitt livs första lopp – 5 kilometer långa Run The Party den 30 april. Följ hennes väg från helt otränad ända in i mål.

Vecka 2

MÅNDAG

Jag går till gymmet FÖRE JOBBET! Galet men sant. Det är ganska lite folk och väldigt tyst i lokalen. Nästan lite mysigt. 10 minuters rask promenad och 10 ­minuters jogg.

TISDAG

Laddar ner en app som påstår kunna förvandla mig från soffpotatis till löpmästare. Enligt appen ska jag satsa på intervallträning.

Jag testar! Börjar med fem minuter uppvärmning. ­Sedan en minut löpning varvat med en och en halv minut gång. Enligt appen ska jag hålla på så här i 25 minuter. Det funkar i typ fem. Jag springer ju på löpband! Bara att sänka farten på knapparna tar 30 sekunder. Nä, jag joggar på som vanligt i stället.

ONSDAG

Jag börjar tänka på hur man egentligen ser ut när man springer på löpband. Under dagens 20 minuters jogg spanar jag in människorna runt omkring mig. Man ser direkt vilka som är vana löpare. Och vilka som är nybörjare – som jag.

Det är något i flowet, i gunget hos dem som kan det här med att springa. Armarnas placering och den superfokuserade blicken in i tomma intet. Hur ser jag ut, egentligen? Det blir kanske lite mer fokus på hållning och blick än på löpandet i dag.

TORSDAG

Jag letar fram ett gammalt avsnitt av ”WellnessTV” som jag jobbar med. I ett tidigare program bjöd vi in Anders Szalkai, den senaste svensken som vunnit Stockholm Marathon, som gav våra tittare tips på hur man springer bäst på löpband. Han säger att man ska akta sig för att sätta ner foten för långt från kroppen för då bromsar man sig själv. Det ska jag tänka på nästa gång!

FREDAG

Ledig från jobbet så jag behöver inte stressa med planeringen av min träning. Jag varvar mellan rask promenad och löpning i 25 minuter under fömiddagen. Jag kör samma sak under eftermiddagen. Två pass på en dag! Jag känner mig som Usain Bolt!

Usain Bolt i glammig träningsutstyrsel.
Usain Bolt i glammig träningsutstyrsel.

LÖRDAG

Jag har ont i min kropp. Jag ska aldrig mer ­köra två pass på en dag.

SÖNDAG

Det här med att springa två pass på en dag var verkligen inte min grej.

Spring Tunnel Run med Wellness!

Ta chansen att springa ett unikt lopp innan Norra länken i Stockholm öppnar sina tunnlar för biltrafik!

Nu får du som läser Wellness 100 kronor rabatt på startavgiften.

Kom och spring med oss!

Läs mer och boka loppet här! FULLBOKAT

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN