TEST: Bästa concealern

Av: Petra Weiss

Publicerad:
Uppdaterad:

Trolla bort skavankerna – de fem bästa

Foto: MARIA ÖSTLIN

Bye bye mörka påsar under ögonen, röda prickar och oönskade fläckar.

Med en concealer döljer du det mesta som stör.

Vi har testat tio trollspön för att se vilka som lyckas utöva magi. Här är våra fem favoriter.

SHEER COVER ”Duo concealer”

PRIS: 99 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Härligt krämig­ och riktigt smart med en ljus och en rätt mörk nyans som gör att man kan mixa sin egen färg och få den att räcka både vinter och sommar. Den gör ett bra jobb på röda fläckar och små­flagig akne samtidigt som den ger fin lyster till huden. Resultatet blir härligt sidenmatt och naturligt.

BETYG:

ESTÉE LAUDER ”Ideal light concealer”

PRIS: 325 kronor

SÅ FUNKAR DEN: Fantastisk täckningsförmåga! Konsistensen är krämig och lätt och smälter in perfekt i huden utan ansträngning och trollar bort det mesta som inte är välkommet. Problemet är att den är ganska torr och gärna framhäver fina linjer, vilket

gör att en riktigt bra åter­fuktande produkt under är ett måste.

BETYG: 
 

SENSAI BY KANEBO ”Concealer”

PRIS: 415 kronor

SÅ FUNKAR DEN: Tunn och lätt formula som känns väldigt

smidig och enkel att jobba med. Här kan du bygga lager på lager och få porslinshy – utan att se alltför spacklad ut. Kräver dock lite övning eftersom den kan ge en liten skarv på huden om man inte jobbar snabbt. Lite för smal borste men smart med en penna.

BETYG:
 

LANCÔME ”Teint miracle concealer”

PRIS: 325 kronor

SÅ FUNKAR DEN: Det här är egentligen mer en färgad highlighter än en traditionell concealer, men den har en skön konsistens, lätt och sval, och det kommer lagom med kräm när man klickar på knappen. Funkar om man inte har så mycket att dölja men de mörka ringarna sitter­ kvar där de sitter och blir bara aningens ljusare.

BETYG:
 

NUXE ”Touche prodigieuse”

PRIS: 295 kronor

SÅ FUNKAR DEN: Riktigt bra concealer som döljer, ger lyster, smälter in och ser naturlig ut. Smart klickpenna men en lite väl stor borste för små prickar. Lämnar inga sprickor eller skarvar och döljer effektivt mörka ringar utan att smyga ut i linjerna. Enda minuset är de stickiga stråna i borsten som får huden att blossa en aning.

BETYG:
 

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN