Johan: "Nu har jag drömjobbet"

Publicerad:
Uppdaterad:

Johan Lange lyckades, tack vare ett "nej". Han ratade arbetsförmedlingens "aktivitetsgaranti" - och satsade på eget.

Namn: Johan Lange. Ålder: 48. Bor: Älvsjö. Yrke: Driver företag som verksamhets- och chefsutvecklare. Bästa tips för att lära sig säga nej: "Känn efter vad du själv vill. Svara sedan".
Foto: Per BJÖRN
Namn: Johan Lange. Ålder: 48. Bor: Älvsjö. Yrke: Driver företag som verksamhets- och chefsutvecklare. Bästa tips för att lära sig säga nej: "Känn efter vad du själv vill. Svara sedan".

- I dag har jag mitt drömjobb tack vare en coach som gav mig en knuff i rätt riktning, berättar han.

Johan Lange, 48, kan tacka sin musikgrupp Jambalaya och en amerikansk sångcoach för att han lärde sig att säga nej och vågade satsa på det han vill göra.

Johan hade haft fast jobb sedan han gick ut Kungliga Tekniska Högskolan. Jobben var "okej" men det var inte med glädjeskutt han studsade dit. Efter IT-kraschen 2001 blev han arbetslös. Efter sitt besök på arbetsförmedlingen kände han sig inte särskilt nöjd med livet.

Fick en tankeställare

- Jag hade verkligen ingen lust att satsa på någon "Aktivitetsgaranti". Det kändes bara oinspirerande och deprimerande, berättar Johan.

En tid senare åkte han med sin sånggrupp till USA där de hade bokat ett möte med en sångcoach som heter Cindy. När hon frågade Johan hur han mådde berättade han om sitt dilemma.

- Cindy ställde frågor och fick mig verkligen att tänka till. Hon frågade varför jag inte trodde mer på mig själv.

Glad och framgångsrik

Väl hemma - och efter en hel del övervägande - satsade han på sitt drömjobb. Han startarde eget inom området marknadsföring och PR. I dag driver han en framgångsrik verksamhet som verksamhets- och chefsutvecklare.

- Jag är så glad att jag sa nej tack till en situation där jag skulle ha blivit beroende av andra. I dag har jag mitt drömjobb som jag kan påverka som jag vill.

Fördelar med att säga nej

Ulrika Nybäck

Publicerad: