Fighting – träningen för alla

Träning

Instruktören Fredrik Andersson: ”Roligt att trenden slagit igenom”

Musiken pumpar, svetten pärlar och du matar slag på slag.
Vem kan haka på nya, heta träningstrenden fighting?
– Alla, från unga killar till gamla tanter, säger experten Fredrik Andersson, som håller klasser i BODYCOMBAT.

Bra kondition, tonad kropp och en otrolig kontroll över dig själv och dina rörelser – fightingträning är en mångsidig träningsform – som passar alla. Det menar experten Fredrik Andersson. Han håller klasser i BODYCOMBAT ™, en gruppträning där man mixar ett antal olika kampsporter. Det kan vara allt från kickboxning och karate till taekwondo och capoeira.
– Det är roligt att fightingtrenden har slagit igenom på riktigt. På mina klasser har jag både supertränade unga killar och damer på 65 år. Den här träningsformen kan alla hålla på med, så länge man inte har som mål att kliva in i ringen och gå en match, säger Fredrik Andersson.
Hitta rätt kläder för din träning – klicka här.

Supereffektiv träning

Han menar att fighting är supereffektivt för den som vill bli vältränad. Det beror på att du aktiverar hela kroppen.
– Däremot kanske det inte är något för dem som vill bygga stora muskler. Tränar du fighting så får du uthålliga muskler istället. Du bränner väldigt mycket energi och får samtidigt en tonad kropp, säger han.
Vad är det bästa med fightingträning?
– Att det är så roligt. Tränar du i grupp så blir du taggad av musiken och orkar slå några slag till. Dessutom använder du inga redskap utan bara din egen kroppsvikt. Det gör att du kan anpassa träningen till dig själv. Och är du på dåligt humör någon dag och går in och kör ett hårt pass, då mår du bra sedan. Då har du fått ut allt under träningen, säger Fredrik Andersson.

Reebok

ANNONS EXTERN LÄNK

Hur mår du på insidan? Gör en hälsokontroll via blodprov och få många svar.

Werlabs

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa

/

Träning

ÄMNEN I ARTIKELN

Träning