PT-Johanna testar hemmayoga

HÄLSA

Hinner du inte i väg till yogastudion? Låt instruktören komma till dig i stället.

Yogobe.com är en sajt som samlat närmare 15 av Sveriges stora namn inom yoga och meditation. Här bjuds du på ett stort och varierande utbud av instruktionsfilmer, hela 100 stycken i dagsläget.

Jag har inte hunnit testat alla, men har andats, hälsat och krigat mig igenom ett tiotal.

Tyvärr krånglar tekniken när jag ska skapa en inloggning, men kanske är det bara barnsjukdomar? Annars är intrycket gott. Instruktörerna är proffs med sköna personligheter. Filmerna är snygga, håller hög kvalitet och avancerade positioner är ofta filmade från flera vinklar.

De kortare videorna på 5, 10, 15 minuter bjuder på fördjupningar i olika tekniker som solhälsningen, andningen eller om du vill ge ryggen eller handlederna lite extra kärlek. Det finns även sittande yoga som du kan göra på kontoret. Till vissa pass krävs en del redskap som kuddar eller klossar, men där ger ofta instruktörerna alternativ.

Självklart finns det också upp emot timslånga yogapass. Det är mjuka och fina klasser där det går att hitta sin favorit. För precis som i allt annat så klickar det ju inte alltid med instruktören.

Den enda videon som lämnar mig tveksam är acroyogan. Här ska du jobba två och två – i hyfsat avancerade och högtflygande positioner. Även om förklaringarna är grundliga känns det extremt svårt och osäkert att titta och försöka testa samtidigt.

Personligen har jag svårt att komma in i den rätta stämningen hemma i vardagsrummet. Kanske har jag för mycket ”monkey mind”, men jag behöver en instruktör som håller mig på mattan.

Om du däremot har en större dos självdisciplin är yogobe helt klart värt att testa.

Johanna sätter betyg

SVETTFAKTOR: Nja, snarare lagom värmefaktor.

STYRKA/KONDITION: Yoga är främst styrka och rörlighetsträning med egen kroppsvikt.

HÄR TRÄNAR DU: www.yogobe.com

PRIS: 189 kronor per månad. Du kan testa sajten gratis i tre dagar.

BETYG:

ARTIKELN HANDLAR OM

Träning