E-post gör dig tjock

HÄLSA

Brittiska läkare vill ha mejlfri dag

E-post är ett ack så smidigt sätt att sprida information på arbetsplatsen. Alltför smidigt säger nu en grupp brittiska läkare, som vill ha en e-postfri dag i veckan på alla arbetsplatser.

Det handlar om något så enkelt som att gå med ett papper eller för att säga något till en kollega, som kan sitta ett skrivbord eller en korridor bort. En och en är dessa korta bensträckare betydelselösa, men många bäckar små...

– Explosionen av mejlanvändandet har gjort att vi förlorat miljontals timmars träning, säger läkaren Dorian Dogmore till The Observer.

Spara liv och pengar

Brittiska läkare har nu dragit igång en kampanj för en e-postfri dag i veckan. De vill att britterna ska röra på sig tio procent mer än de gör i dag – det skulle leda 6000 färre dödsfall per år, och samhället skulle spara knappt sex miljarder kronor hävdar de.

– Folk skickar e-post till kollegor som sitter brevid dem, och ännu mer om kollegan sitter i andra änden av rummet. Vi måste förändra denna lata attityd hos folk, säger Dogmore till The Observer.

Anna Andersson