Läpparna avslöjar dig

Valet av nyans berättar om din och Hollywood-kändisarnas personligheter

Foto: AP TT Nyhetsbyrån

Smack! Dina läppar avslöjar dig.

Enligt Daily Mail menar experter att ditt läppstift kan berätta vilken dejt-personlighet du har.

Jennifer Lopez vinröda nyans signalerar styrka, medan Emma Stones val av rosa avslöjar att hon är en svårläst person.

Knallrött eller nude? Det läppstift du väljer på första dejten avslöjar en hel del om din personlighet, rapporterar Daily Mail.

Den kända modepsykologen Karen Pine har skrivit en bok om vad kvinnor omedvetet kommunicerar genom sitt utseende när de går på dejt. Daily Mail rapporterar om hennes analys av de sju mest populära läppstiftsnyanserna. Det här säger nyanserna om dig:

Knallrött:

Färgen associeras med passion, energi och handlingskraft. Du är en emotionell, självsäker, sexuell kvinna. Taylor Swift är en av de som ofta har röda läppar.

Fuschia:

Väljer du den här mer intensiva nyansen är du ute efter stimulerande samtal och någon utöver det vanliga. Färgen signalerar nämligen att du är sofistikerad, unik, kreativ och upplyst. Charlize Theron och Rihanna har båda setts i nyansen.

Cerise:

Enligt Karen Pine är den här nyansen ofta känd som oskuldsfull. Men en mer intensiv version av kulören sänder ut blandande budskap av närmade och undvikande. Emma Stone är en av de Hollywood-kändisar som nyligen har setts i den här typen av läppfärg.

Korall:

Har du den här nyansen på en dejt går du in med en lekfull, entusiastisk och balanserad inställning. Enligt Karen Pine tycker du om att få uppmärksamhet. Korall-tjejerna är alltid roliga att vara med eftersom de är spontana. Jessica Alba är en av dem som setts med korall-läppar på röda mattan. 

Burgundy:

Vinröda läppar signalerar styrka, men samtidigt mystik. Den här kulören används av kvinnor som det tar ett tag att lära känna. Jennifer Lopez hakade på trenden med vampiga läppar redan 2012 på röda mattan och sågs i en likande look på en av årets galor.

Nude:

Kvinnor som väljer nudefärgade läppar är, enligt Karin Pine, sårbara och träffar de rätt person har de känslorna utanpå. De är seriösa, har mycket att ge och inget att förlora. Kerry Washington är en av de Hollywood-stjärnor som bär upp nyansen med bravur.

Naturliga läppar:

De kvinnor som inte bär något läppstift alls letar efter någon som är öppen och ärlig. De vill inte spela några spel. De dejtar enligt mottot: ”Det här är jag, ta mig som jag är eller inte alls”. Allas vår älskling Gwyneth Paltrow är en av dem som ofta ses med naturliga läppar.

Annika Jeppsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Skönhet