Det perfekta paret ben

HÄLSA

Forskare har räknat ut de ultimata proportionerna

LONDON

De skilde sig – trots att de var det perfekta paret.

Rent matematiskt.

Nicole Kidman och Tom Cruise har perfekta ben, enligt ny forskning.

Foto: Perfekta ben Tom Cruise och Nicole Kidman har den vackraste möjliga längden på sina ben. Det har brittiska forskare kommit fram till i ny forskning.

Vetenskapsmän vid Liverpool University och University College London ligger bakom den banbrytande forskningen. Tidigare studier på området har främst handlat om längdens betydelse för hur attraktiva människor är.

Men de brittiska forskarna menar att proportionen mellan under- och överkroppen är minst lika viktig.

De visade ett stort antal bilder av kvinnor och män för en grupp testpersoner som sedan fick sätta betyg på vilka ben som var snyggast.

Långbenta kvinnor

Svaren visade att benen på kvinnor ska vara 1,4 gånger längre än överkroppen. För män ska ben och överkropp vara lika långa.

– Resultaten är samstämmiga. Proportionen mellan ben och kropp har betydelse för hur fysiskt attraktiva både kvinnor om män är. Genomgående föredrog båda könen långbenta kvinnor och män med kortare ben, säger forskarna till den engelska tidningen The Independent.

En orsak kan enligt forskarna vara att långa ben på kvinnor signalerar hälsa och fertilitet, medan korta ben gör att män ser mer muskulösa ut.

Passar Kidman

Skådespelerskan Nicole Kidman är en av de kvinnor som stämmer perfekt in på skönhetsidealet, enligt undersökningen.

Även hennes exmake Tom Cruise uppfyller kraven perfekt.

Studien är publicerad i tidskriften "Body Image".

Så attraktiv är du egentligen

Här är den enkla formeln:

Läs mer:

Jens Kärrman