Micke tar nya tag med stegen

HÄLSA

Julens frestelser gav 2 kilo plus

Foto: FOTO: TV4
Motionscoach Shirn Rågby Djavidi ger TV-bonden Micke Larsson en stegräknare i Förkväll.

TV-Bonden Micke Larsson tar nya tag i viktnedgången i kvällens Förkvällsstart på TV4. Bland annat får han en stegräknare av Viktklubbs experter Josefine Jonasson och Shirin Rågby Djavidi.

Efter svensexor, bröllop, jul och nyår har TV-bonden Micke Larsson kommit lite i ofas och gått upp ett par kilo.

- Livets frestelser är många men nu vill jag testa det här igen och se om jag kan fortsätta gå ned, säger han inför kvällens programstart.

Han siktar mot 107 kilo och har ungefär nio kvar. Kakorna är en av de stora frestelserna för Micke Larsson som sitter och dricker kaffe med en kompis några timmar före sändning.

- Just nu tittar jag på fem italienska kakor med sån där god chokladfyllning i. Men jag står emot och håller mig till en sån där italiensk orange frukt i stället, säger Micke Larsson.

Av Viktklubbs experter, dietisten Josefine Jonasson och träningscoachen Shirin Rågby Djavidi, får han en stegräknare där han kan mäta om han tar de10 000 steg från morgon till kväll, som rekommenderas av Folkhälsoinstitutet. 10 000 steg motsvarar 7,5 kilometer.

Mätaren avslöjar

Själv är Micke Larsson av uppfattningen att han tar många steg i sitt arbete på gården, men hur det ligger till kommer stegmätaren att visa svart på vitt.

- Stegräknaren sätter du på dig direkt när du går upp på morgonen och får med alla steg du tar, till och från badrummet, när du dammsuger, springer eller går. Vissa kommer att märka att de rör sig en hel del, andra ser att det inte räcker, säger Shirin Rågby Djavidi.

Kvällens program kommer också att handla om vikten av att planera sin viktnedgång både med avseende på kost och träning.

- Här är rådet att man bestämmer sig för målet och fokuserar på varför man vill gå ned i vikt, vad man har att vinna på det, säger dietisten Josefine Jonasson.

I Micke Larssons fall är det också viktigt att ta reda på vad som är rimligt eftersom viktnedgången ska ske på 6 veckor.

Så kommer du igång:

Läs mer

Maria Carlqvist