”Förut var jag totalt sockerberoende!”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: privat
– Jag känner mig som en helt ny tjej, säger Anna.

Hälsa

Anna Bröms gick ner 13 kilo med hjälp av Viktklubb.se. Och hon är en av personerna som du har kunnat se i Viktklubbs annonser under året. För Viktklubb.se berättar Anna om hur hon gick till väga för att gå ner i vikt.

När Anna såg sig själv i spegeln kände hon inte igen den personen som mötte henne – det var inte samma person som fanns inombords. 7 månader och 13 kg senare är hon nöjd.
– Nu känner jag mig som en helt ny tjej!

Anna hade sakta men säkert gått upp i vikt under sina studier till sjuksköterska. Öl och billig mat fanns det gott om. Hon visste att hon ville gå ner i vikt och hade provat en mängd olika alternativ, men aldrig lyckats.

På en föreläsning med Viktklubbs motivationscoacher fick hon upp ett öga för Viktklubb.se. Och efter att ha pratat med en väninna som varit med i Viktklubb och lyckats, kände hon sig mogen att gå med.

– När jag började var jag totalt sockerberoende. Jag var tvungen att sluta helt med godis. När jag var inne i en affär fick jag vända bort huvudet när jag gick förbi godishyllan, det låter hemskt, men så var det.

Fick koll på portionerna

För Anna blev det en stor lärdom att lära sig hur mycket en normal portion egentligen innehåller. Hon var noga med att följa menyerna och att fylla i dagboken.

– Det bästa med Viktklubb är att man inte behöver utesluta något utan får äta allting.

För att hålla lågan uppe lovade hon sig själv att få unna sig någonting gott på helgerna; godis, ett glas vin eller något annat. Men bara om hon höll sitt kaloriintag resten av veckan.

– Utan den här egna regeln hade det aldrig fungerat. Det har ju tagit mig ganska lång tid att nå målvikten på 60 kg: från slutet av oktober till början av juni. Men det har det varit värt!

Pojkvännen slutade också med godis

Tillsammans med en väninna tränade Anna två gånger i veckan och ingenting fick komma emellan – träningen var helig! Hennes pojkvän var också ett stöd och peppade henne, inte minst genom att låta bli godis även han.

I dag känner sig Anna som en helt ny och levnadsglad tjej som har lärt sig att äta tills hon är mätt – men inte mera.

– Så bra som jag mår i dag har jag inte gjort på länge, därför vill jag behålla min vikt. Jag aldrig vill må så som jag gjorde förut igen. Tack vare Viktklubb så lever och äter jag på ett helt nytt sätt!

Det här är Anna

Namn: Anna Bröms. Bor: Uppsala. Ålder: 24 år. Familj: mamma, styvfar, två styvsyskon och pojkvän. Sysselsättning: Sjuksköterska. Längd: 164 cm. Startvikt: 71,1 kg. Målvikt: 60 kg, men väger i dag 58 kg.

Maria Swanström

Publicerad: