Nu är det dags att slita hund!

avJessika Devert

HÄLSA

Poängsystemet ger superträning för både dig och jycken

Foto: Mikael Gustavsen
Under en av sina motionsrundor fick Annika en idé om hur det skulle bli roligare att träna med sin hund.

Får din hund så mycket motion som den behöver? Får du det? Annika Ulstrup, 51, har kommit på ett system där både du och din hund kan hålla koll på hur mycket motion ni får. Och det är både enkelt och kul!

Annika tog fram ett poängsystem för både matte och hund. så att man kan hålla reda på hur mycket man har tränat.

Att både människor och hundar behöver träna, det är det ingen som bestrider. Men hur mycket är lagom och vad kan man göra för att det ska bli kul?

Överviktiga hundar

– Fler och fler hundar är överviktiga och understimulerade så jag vill inspirera till att göra nya roliga saker med sin hund. En hund behöver få jobba och vill känna sig behövd och eftersom de flesta av oss har våra hundar som sällskapsdjur så får vi hitta på olika ”jobb” för dem. Man ska få en lyckligare hund helt enkelt, säger Annika.

Och det var precis det som var upprinnelsen till att Annika startade sin hemsida. Under en av sina rundor i Järna, där hon bor med sina tre vovvar, funderade hon på hur man skulle kunna göra det roligare för hundägare – och hundar – att motionera.

Allt blir till poäng

– Jag började tänka att jag skulle anordna promenader för hundägare och utifrån det funderade jag vidare och

kom på att man borde kunna omsätta allt man gör med hunden till poäng, säger hon.

Hennes man hade precis börjat med en stegräknartävling på jobbet och Annika omsatte helt enkelt samma tanke till hundens behov. När tanken väl var född tänkte Annika att hon för en gångs skull skulle göra slag i saken och verkställa den.

Gjorde slag i saken

– Ja, man får ju alltid så bra idéer, tycker man, och den här gången tänkte jag att nu jäklar ska jag göra det! säger hon och skrattar.

Sagt och gjort. I samråd med en hundpsykolog tog hon fram poängsystemet för både människa och hund.