Testa nya trenddieten

HÄLSA

SOS-metoden fick Christina Aguilera i toppform

Du vill gå ner i vikt men har svårt att hålla dig borta från godisskålar, kakfat och efterrätter?

Prova SOS-dieten som har fått stjärnor som Christina Aguilera i toppform.

Lade om dieten Christina Aguilera tog hjälp av coachen Ashley Borden för att äta bättre.

Innan Christina Aguilera började med SOS-dieten älskade hon snabbmat och hade svårt att orka med tempot på sin turné.

Kändiscoachen Ashley Borden gick in i Christinas loge, slängde den friterade kycklingen och la om hennes diet. Christina gick ner i vikt och efter det hade hon inga problem med de energikrävande konserterna.

– Det som gör SOS unikt är att du tappar oönskade kilon utan att du känner dig berövad på viss mat eller behöver kämpa mot sötsug, säger Ashley.

Ät regelbundet

Dietens namn kommer från engelskans förkortning av Satisfaction Of all Senses och i stället för att räkna kalorier är matens textur det viktiga när du följer programmet.

– Varje huvudmål ska bestå av en varm, en kall, en mjuk och en knaprig ingrediens. På så sätt får du hela smakpaletten tillfredsställd och du längtar inte efter en viss typ av mat, säger Ashley, som är en av Hollywoods mest eftersökta personliga tränare.

För matdagbok

Det är också viktigt att du inte hoppar över mellanmålen utan äter sex gånger per dag. Då hålls kroppens blodsockernivå jämn och du slipper sötsuget. Då är det lättare att sluta småäta.

För att motivera dig själv rekommenderar Ashley att du skriver matdagbok någon vecka innan du börjar med programmet.

– Skriv vad du åt, när och hur du kände dig efteråt med några få adjektiv, till exempel trött och mätt. Fortsätt att skriva när du börjar med SOS så att du kan jämföra och se att du mår bättre.

Så gör du:

Ashley Borden, kändiscoach.

Läs mer:

Robert Andersson ([email protected])