Jag ska bli beroende av blogg tror jag - istället för cigg

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Fredrik Virtanen chattar med läsarna efter att precis ha skrivit på sluta-röka-kontraktet

Fredrik Virtanen.
Foto: magnus wennman
Fredrik Virtanen.

   Fredrik Virtanen säger: Hejsan svejsan. Faktum är att halsen SKRIKER efter en kaffe och en cigg nu. Men jag ska vara stark. Hur är läget med er? Läser ni min blogg ännu? Är det nåt ni undrar?

marre säger: Du har alltså inte skrivit på förrän idag? Visste jag inte. Jaha, betyder det slutet för cigaretterna nu då eller?

   Fredrik Virtanen säger: Nä, det betyder att jag ska sluta den 1 juni. Ska till melodifestivalfinalen i Kiev på söndag och jag antar att?det är rökigt där. 1 juni. Det har jag sagt hela tiden. Kontraktet dröjde lite bara. Jag kan vinna en middag för två i Sverige!

Jocke säger: Tja Fredrik!! Då var det påskrivet och klart ser jag. Jag har inte skrivit under ännu.. borde väl kanske göra det. Jag tänkte bara kolla, vad lyssnar man på för musik när man är galet röksugen?

   Fredrik Virtanen säger: I dag lyssnar jag på Electrelane igen. Den är väldigt bra men tyvärr är den lite för instrumental. Annars går väl Smoke gets in your eyes bra. Fniss fniss, he he.

madde säger: har du slutat dricka kaffe också?

   Fredrik Virtanen säger: Jag passar mig i alla fall för kaffet. För det leder till suget. Och speciellt passar jag mig för sockret. Socker är döden.

lol säger: jag har slutat o röka, o mitt liv suger nu :D

vad hade du tänkt o göra på alla kafferep efter du har slutat o röka :) ?

   Fredrik Virtanen säger: Oj jag ville inte tänka på det. Antar att jag kommer att snusa. Ett tag. Men snuset ska ju också bort vad det lider. Faktum är att det inte är så jobbigt att inte röka när man slutat. I New York upplevde jag cigg direkt äckliga efter att jag var avvänjd.

koka kola säger: Fredrik fredrik, du måste hålla med om att tanten i fatfighters är så jäkla kul, ('I JUST LÖÖV CAKE) men 'i'm the only gay in the village' är darn funny han med. Du är duktig som försöker sluta röka men nu till min fråga är det sant att du har 80 tjejer på gång på samma gång?

   Fredrik Virtanen säger: Nej! Jonna skojade bara förstås. Hon sitter bredvid mig och spionerar lite och tror att alla mina tjejkompisar liksom är affärer. Det är de inte! Jag letar efter den enda kvinna for the rest of my life, men det är ju inte så lätt att hitta. De ska ju orka med neutotiska tråkiga mig också.

Gurkan säger: Du rökte ju mer än nånsin i helgen. Var det för att du visste att du skulle skriva på?

   Fredrik Virtanen säger: Jag rökte mer än nånsin under själva blogg-perioden. Innan kunde jag ofta göra det. Men ja: det berodde på att det skulle skrivas på och att det snart är slutrökt. Åh, jag saknar det redan! Men mina lungor ser fram emot det som fasen.

Larry säger: Har dina försök lyckats inspirera några av dina vänner att sluta röka eller har du för låg status i gänget? ;)

   Fredrik Virtanen säger: De flesta har redan slutat några gånger. Helt utan att bry sig om hur mycket jag röker. Fast faktum är att jag nog påmint flera om att det är dags att fimpa. Ingen vill ju, egentligen, även om det kan vara lite coolt i vissa sammanhang.

Jag säger: Hur mycket viktuppgång är rökstoppet värt för dig? Alltså hur många kilon kan du änka dig att gå upp och känna att det ändå är värt att fimpa?

   Fredrik Virtanen säger: Absolut max 5 kilo. Jag är ju redan en tjockis liksom. Fast jag har ingen våg så jag vet aldrig om jag gått ner eller upp förrän folk säger det åt mig. Men jag hoppas klara det här utan att gå upp. Ska sluta äta.

mk säger: Tycker inte du tar så allvarligt på det här sluta-rökandet. Kommer du att fortsätta blogga efter 1 juni så vi får veta hur det går...?

   Fredrik Virtanen säger: Jadå, jag kommer fortsätta blogga, fast kanske inte lika ofta som nu. Och det kommer att vara mer av en nöjesblogg än en rök/livstilsblogg. Eller jag vet inte, lite av varje. Det kommer definitivt att berättas om mitt slutrökande där också.

Jocke säger: Tja :P jag valde chatten före automatkaffe o cigg..

   Fredrik Virtanen säger: Bra gjort Jocke! Jocke är duktig. Mycket bra Jocke, håll i nu!

guz säger: tja. tror du att det kommer att lukta ännu värre på krogarna efter 1 juni? det ryktas ju om detta..

   Fredrik Virtanen säger: I New York luktade det lite illa på de sunkiga ställena först. Fast sedan städade de. Jag tror inte att det blir värre än mer rök, inte på bättre hak där folk duschar o parfymerar sig innan de går ut. Hoppas jag. Svettkrogar är ju äckligt.

Larry säger: För mycket kvinnor, mat, sprit och cigaretter...ciggen skall bort, men hur blir det med de andra lasterna?

   Fredrik Virtanen säger: Normalt sett är de under rätt bra kontroll. Det är en ständig kamp att inte ge efter för lättjan. Men ciggen är ju liksom...de ger ju inget alls egentligen. Att vara lagom full är ju skönt, att vara lagom rökig är ju bara lökigt.

säger: Har hört att rökrum ska införas på krogen där man får röka men inte föra in drinken, är det så? Det lär ju bringa en hop nya problem istället,

   Fredrik Virtanen säger: Jag har inte hört om ett enda ställe här i stan som verkligen ska genomföra rökrum. Men de borde finnas nånstans, antar jag. Nån som vet kan maila.

säger: hej fredrik det är bara att sluta tvärt det har jag jort har rökt i 35 år och det har gått bra att lägga av men är mera sugen på mat hej hej

   Fredrik Virtanen säger: Jag tror att du har rätt. Även om det inte är så "bara". Jag ägnar tiden innan 1 juni åt att vänja mig vid tanken och öva lite på att sluta. Serru. hejhej

Jocke säger: Jag behöver tips btw.. att låta bli att röka på krogen i vinter (kan ju bli fusk i sommar utomhus...) är ju en sak, men vad gör man på hemmafester?

   Fredrik Virtanen säger: Festsnusar! Nävars, poängen är ju att folk ska bli rökfria och inte vilja röka-hemma. Jag tycker att du ska rökförbjuda ditt hem, det ska jag göra.

Alex säger: Faktum är att jag slutade för 1 månad sedan och det var enkelt, du har ju slutat innan tyckte du det var svårt då?

   Fredrik Virtanen säger: Nej jag tyckte inte att det var speciellt svårt. Jag har karaktär när jag vill. Fast jag var bara väldigt sällan helt nikotinfri. Oftast stoppade jag nåt med niko i käften. Men som sagt: det var lättare då eftersom krogarna och kafeerna i New York var rökverboten.

Nuder säger: vad skulle få dig att börja röka igen?

   Fredrik Virtanen säger: Om jag blev kär, började älska och fick hjärtat krossat igen skulle jag nog springa iväg till tobakshandeln.

joddla med stina säger: jag får lite bridget jones dagboks-feeling av ditt bloggande. är det skönt att ha någonstans man kan skriva av sig och prata med andra som har samma probs?

   Fredrik Virtanen säger: Ja det är faktiskt väldigt kul med blogg. Samtidigt är det väldigt stressigt att ha en plats att ALLTID kunna skriva. Normalt sett har vi tidningsmän deadlines och efter dem är det över. Jag borde skriva lite mindre men det har blivit som ett gift, som rökning! Jag ska bli beroende av blogg tror jag. Istället för cigg.

Muffin säger: Nu har du bloggat ett tag. Hur tycker du att det är? Är det inte stressigt? Beroendeframkallande kanske?

   Fredrik Virtanen säger: Vi var inne på samma spår där du. Jo, exakt. Men roligt. Fast ofta får jag ångest för att jag bara delar med mig av delar av mitt liv och tankar, de jönsigaste. Eller så kanske jag är så jönsig bara. Vem vet var det barkar.

Jönköping 29 säger: Är det inte bättre att vänta till vintern med att sluta? Då är det kallt och ruggigt att stå ute? Nu kommer sommaren när allt känns behändigare...

   Fredrik Virtanen säger: Så tänkte jag när vi inledde det här bloggandet. men nu har jag fått så satans mycket press på mig att folk skulle börja spotta på mig efter 1 juni om jag röker. Men jag ÄR rädd att det kan bli nåt sånt där lådvins-och-grilla-återfall i sommar. Men i höst och vinter ja - inte en chans att det röks. Även om förstås alla som röker på trottoaren kommer att få mysiga ragg. Så var det i New York. Folk träffades och hade nåt att prata om därute.

Pattt säger: Hej. börjar inte detta bli lite tjatigt ?, menar sluta rök sen e de inte nåt mer med det. tycker de börjar bli för mycke av det här sluta röka saken, man ignorerar ju detta nu , eller ???

   Fredrik Virtanen säger: Fast grejen är att du inte KAN ignorera det 1 juni. Kommer du märka.

Popnoerd säger: Rolig läsning, den där bloggen. Kommer du forsätta skriva blog efter kampanjens slut? Kanske på en riktig blogsida så vi vanliga dödliga små människor kan kommentera?

   Fredrik Virtanen säger: Ja jag ska fortsätta. Men det där med inlägg är tyvärr omöjligt om jag chattar under Aftonbladets namn eftersom då måste Aftonbladet ta ansvar för alla galna insändare. Men jag funderar på att starta en Virtanens Indie-blogg. Indiebloggen! Men jag vet inte hur man bloggar på annat ställe än just med mina verktyg. Fast det verkar lätt.

Peter säger: Slutade själv för ett par år sen. Det svåra är när man ska ut på krogen och dricka bira. Det tog minst 1 år innan jag kunde gå ut och dricka öl utan att känna "suget". Detta tror jag blir lättare nu när det blir förbud på krogen. Jättebra!

   Fredrik Virtanen säger: Yes Pimme!

Gudrun säger: När får vi Bjurmans Sluta Spela-blogg? Kanske följer du upp denna succéblogg med Virtanens Sluta Dricka-blogg?

   Fredrik Virtanen säger: Kanske det. Men först sluta äta-bloggen och börja-träna-bloggen.

Moderator säger: Slut för den här gången. Ni som inte skrivit på, gör det nu på fimpa-sajten.

   Fredrik Virtanen säger: Ja gör det – och gå in på min blogg och läs. Det är en riktigt sjuk samtidskildring stundtals. Puss och tack för att ni chattade.

Publicerad: