Gottegrisen

HÄLSA

Sött, salt… allt är gott!

Foto: colourbox
Mmm, nallar... Mina favoriter!

PROBLEM: Godishyllan i affären verkar ropa på just dig – så vad göra? Du ses ofta småäta något sött eller salt – på jobbet, på väg hem, på kvällen. Kanske firar du något, kanske tröstäter du, kanske behöver du en liten guldkant på tillvaron? Hur som helst – ibland händer det faktiskt att du äter godis i stället för riktig mat. Men sch, det är en hemlis!

RÅD: Godissug kan vara ett moment 22 – du äter inte riktig mat för att du är mätt av godis, och du äter godis för att du inte ätit dig mätt på riktig mat. Börja i andra änden; börja äta regelbundet, så kommer godissuget att ge med sig så småningom. Är ditt godissug psykiskt måste du försöka fundera över om du kan ersätta det med något annat, som fyller samma funktion för dig. Ett femminuters motionsprogram? En bra låt i mp3-spelaren? Grönsaker med dip?

Varning: Akta dig för storpack! Det är billigt, men ärligt talat – brukar du kunna ha godis liggande i hyllorna utan att äta upp det?

4 tips:

1. Dra ner successivt. Äter du godis varje dag – sikta på två godisfria dagar till att börja med. Ett framsteg är ett framsteg!

2. Storhandla allt du behöver, och tillåt dig sedan inte att gå in i en godis- eller mataffär på en hel vecka.

3. Ha alltid ett nyttigt alternativ i väskan att ta till när godissuget sätter in – exempelvis en banan, sockerfria halstabletter eller en flaska fräscht mineralvatten med någon naturlig smak.

4. När du vet att du redan handlat allt du behöver för veckan – testa att lämna plånboken hemma.

Viktklubb – en metod som passar alla!

Oavsett om du behöver fokusera på mat, motion eller motivation så fungerar Viktklubb.se.

Gå med redan i dag – från 50 kronor/månad!

Klicka här så kommer du direkt till vår medlemssajt och får ett bra erbjudande.

Maria Wångersjö