Ett ögonblick...

HÄLSA

...Filippa Svensson, raw food-bloggare på Aftonbladets nya hälsosajt Wellness

I veckan lanserades Aftonbladets nya hälsosajt Wellness, full av härliga bloggar.

Filippa Svensson, New York-bo och raw food-expert är en av dem.

Filippa, berätta – vem är du?

Foto: Filippa Svensson bor i New York och bloggar om de senaste gröna mattrenderna på Aftonbladets nya hälsosajt Wellness.

– Jag är svensk, men jag har bott i USA i 20 år. De senaste fem åren har jag bott i New York. Jag är vegetarian sedan 15 år tillbaka. Förut var det mer för djurens skull, i dag är det mest för hälsans skull. Jag äter också mycket raw food, eftersom det också är en sak som kan hjälpa hälsan.

Vad är raw food om du ska beskriva det kort?

– Du äter frukt, grönt, nötter, frön och andra gröna livsmedel. Inget är kokt över 40 grader, allt är i dess naturliga form.

Hur har raw food påverkat din hälsa?

– Jag har fått en mer lysande hud, celluliterna går ner för att du tar bort sockret, jag har starkare naglar, glansigare hår och vitare ögon. Och jag har mer energi.

Vad höjer pulsen på dig just nu?

– Greenjuice är som att äta ett vitaminpiller varje dag. Det är en smoothie på gröna grönsaker och spenat. Det ska man äta det första man gör på morgonen.

Vad är wellness för dig?

– Livet handlar om balans, och det gör Wellness också. Mind, body, spirit. Jag gillar yoga och meditation, men samtidigt att ta ut mig själv fysiskt. Jag älskar att springa och ro. Men det är lättare att ha ett hälsosamt liv om man äter rätt. Om du äter en chipspåse till exempel så orkar du kanske inte springa sen och så vidare.

Du fick 86 procent på Wellness-testet, vad säger du om det?

– Jag behöver jobba mer med den psykiska biten. Jag jobbar ju i en stressig pr-miljö, så det är kanske det.

Vad önskar du mest av allt just nu?

– Att raw food ska bli lättare och mer tillgängligt. Att det fanns fler restauranger, eller i alla fall fler alternativ. Både för mig och för dem som är veganer. Och att det fanns mer ekologiska frukter och grönsaker att välja på i affärerna. Men det kommer väl en dag, förhoppningsvis.

Fakta

Namn: Filippa Svensson

Ålder: 28.

Familj: Bor med min sambo Stefan Salomonsson.

Yrke: Egna pr-firman LFB Media Group.

Bor: New York.

Aktuell: Bloggare på Aftonbladets nya hälsosajt Wellness och expert på raw food.

Det här är Wellness

Wellness är Aftonbladets livsstilsmagasin. En månadstidning om hälsa ur ett helhetsperspektiv  – för kropp, själ och tanke. Innehållet är en blandning av träning, inre hälsa, mat och vikt, sex och relationer samt mode och skönhet.

– Med Wellness lämnar vi det traditionella synsättet att hälsa bara handlar om att hålla sig frisk och i fysisk form. Nu fokuserar vi på helheten som innebär att det kan vara lika viktigt att ta ett glas vin med bästa kompisen som att gå till gymmet. Vi vill att våra läsare ska unna sig att må bra, säger Nina Jakobson, redaktör för Wellness.
 Till tidningen knyts en grupp experter som ska ge läsarna vägledning på olika områden:

Annika Sjöö, träning

Mia Törnblom, inre hälsa

Linn Heed Ackerfeldt, sex och relationer

Petra Weiss, skönhet

Julia Fors, trender och kostråd