”Raw food har gett mig mer energi”

1 av 2
Före: 74 kilo.

Anna är 154 centimeter lång och vägde 74 kilo. Under sina två graviditeter hade
hon tillåtit sig själv att äta hämningslöst men till slut gick vikten inte längre att ignorera.
Nu äter hon raw food och har gått ner 26 kilo.
– Jag är äntligen nöjd med min kropp.

Anna kände sig rund och glad men var missnöjd med sin figur. Dagarna tillbringade hon hemma med sina två små barn och det blev mycket småätande och fel sorts mat som slank ner.
Hon har alltid haft en komplicerad relation till mat och i perioder har hon lidit av ätstörningar. När Anna blev gravid släppte hon alla hämningar och gick upp 30 kilo. En hel del extravikt stannade kvar mellan graviditeterna och efter barn nummer två stod vågen på 74 kilo.
– Till mina 154 centimeter var det många tunga extrakilon, säger Anna.

Åt för mycket
Anna har alltid älskat mat. Problemet var att hon åt av fel anledning, och all­deles för stora portioner. När hon sökte hjälp på nätet hittade hon Viktklubb.
– I dag tänker jag noga på vad jag stoppar i munnen. Jag har gått över till att äta raw food och har genom det fått så mycket mer energi och skaparlust. Jag känner att jag har blivit en bättre mamma till mina barn och är både gladare och ­tålmodigare.
Har full koll på sin kost
Tack vare Viktklubbs kaloriberäkning har Annas relation till mat blivit enkel och okomplicerad.
– Jag skriver in allt jag äter och allt jag tränar och känner att jag har god kontroll över min kost. Jag gillar att man har sån superkoll och att man inte kan ljuga för sig själv.
Hon känner sig starkare och redo att ta sig an alla nya utmaningar som livet ger.
– I dag är jag inte längre lika osäker i nya situationer. Jag ser fram emot resten av mitt liv. Med mitt nyvunna självför­troende finns det ingen utmaning som känns för stor!

Tillsammans eller ensam?

Vill du få koll på din vikt?

Viktklubb.se får du hjälp av våra experter med mat, motion och motivation. Vill du få extra pepp är det många medlemmar som bloggar och delar med sig av sina erfarenheter.

Sofia Carlberg