Gör som stjärnorna – kleta dig vacker

HÄLSA

Kaviar ger dig fräsch hy och skinande blankt hår

1 av 4 | Foto: naturligt fin hy Avokado är rena mirakelkuren för vintertrött hy. Den som har råd använder äkta kaviar.

LONDON. Angelina Jolie gör det. Catherine Zeta-Jones också.

Smetar in maten på kroppen, alltså – innan de äter den.

Olivolja och äggula är bra för håret. Yoghurt kan användas som ansiktsmask.

Allt det där har vi hört tidigare.

Men nu har stjärnorna gått ett steg längre.

De använder lyxmaten i skönhetsbehandlingar.

Skådespelerskan Angelina Jolie smetar in hela kroppen med kaviar. Men fisklukten tas så klart bort först. En behandling kostar drygt 2 600 kronor.

Kostar 1 400 kr

Catherine Zeta-Jones använder kaviar i håret. Genom att massera in den iranska beluga-kaviarn i hårbotten stimuleras hårsäckarna. En salong i London har specialiserat sig på behandlingen som kostar 1 400 kronor.

– Det är den mest vårdande och populära behandlingen och varar i fyra veckor, säger Hari, som äger salongen med samma namn, till The Times.

Cindy Crawford använder nymalda kaffebönor som kroppspeeling för att motverka celluliter.

Ett annat populärt skönhetsknep från djur- och växtriket är bärbehandlingar. Kirsty McLeod utbildade sig till ansiktsterapeut i New York och arbetade för stora företag som Aveda. Nu har hon öppnat en salong i London som erbjuder en ansiktsmask baserad på bär och havre.

Ät upp resten

Hon menar att fruktsyrorna tar bort döda hudceller. Antioxidanterna och C-vitaminet är dessutom bra för solskadad hy. Till på köpet går ansiktsmasken lätt att göra hemma och du kan äta bären som blir över.

Forskning vid universitetet i Neapel har dessutom visat att spenat motverkar ålderstecken i hyn och forskare i Boston hävdar att öl är bra för naglarna och håret.