Magnus har GÅTT ner 50 kilo!

Av: 

Angelica Hjortholt

Hälsa

"Det är kul. Man upplever mycket och får mycket gjort i huvudet"

För tre år sedan vägde Magnus närmare 140 kilo.

I dag väger han 50 kilo mindre, tränar sex gånger i veckan och springer en mil på fyrtio minuter.

- Utan mina promenader hade jag inte kommit igång överhuvudtaget, säger han.

Som ung var Magnus Resare, 42, vältränad. Han spelade rugby i tonåren och gick sedan över till triathlon. Det var först när han närmade sig 30 som kilona började smyga sig på. Han jobbade på ett Hasselakollektiv där det serverades mat i tid och otid. Samtidigt träffade han en tjej som inte hade så jättebra matvanor.

– Vi bara åt och åt och åt, säger Magnus.

Hälsofarlig övervikt

När han sedan bodde en period i Västerbotten spårade det ut helt. De fina skidorna Magnus köpte i samband med flytten använde han bara en gång, istället åkte han fyrhjuling, skoter och bil. I kombination med massor av friterad och rökt mat.

Men trots att det inte längre handlade om några bekvämlighetskilon, utan en hälsofarlig övervikt vägrade Magnus inse att han var fet. Det som slutligen fick han att inse att vikten faktiskt var ett problem var fotot härintill från julen 2004.

– Det sägs ju att kameran lägger på fem kilo, men fyrtio? Nej, jag kunde inte ljuga för mig själv längre.

Lade om kosten helt

Magnus mål var att kunna springa igen.Vägen dit blev: promenader. Han började gå milrundan på Skutberget i Karlstad flera gånger i veckan. Samtidigt lade han helt om sin kost och åt under ett års tid bara protein, grönsaker och långsamma kolhydrater.

– Det som är så bra med att gå är ju man orkar även om man har en tung kropp. Springa blir oftast för stor belastning. Dessutom orkar man hålla på en längre tid, en kvart ger ju ingenting om man ska bränna fett.

Triathlon igen!

Och promenaderna gav resultat! Efter 3–4 månader hade det inledande lunkandet förvandlats till snabba steg och pendlande armar som nästan liknande jogging.

I dag, tre år senare, väger Magnus 88 kilo och har tagit upp triathlonträningen igen.

– Jag går fortfarande ibland. Det är kul, man upplever mycket och får mycket gjort i huvudet. Stora problem är väldigt små när man kommer hem.

Bor med sambo utanför Säffle

Namn: Magnus Resare.

Ålder: 42.

Bor: Nysäter, utanför Säffle.

Familj: Sambo, tre söner.

Yrke: Boendestödjare inom psykiatrin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel SE

Publisert: