Så hittar du ditt livs kärlek efter 55

Av: 

Minimedia

Jonas Blomquist

Senior

Fastnat i singelträsket?

Här är bästa tipsen för att hitta kärleken om du är över 55 år.

– Mycket handlar om att välja en bra dejtingsajt, säger dejtingexperten Karin Adelsköld.

Karin Adelsköld.

Foto: Magnus Wennman

Personer över 50 år blir allt mer positiva till nätdejting. En undersök på sajten Silvergen.org visar att 9 av 10 i åldersgruppen kan tänka sig träffa någon på nätet.

Men hur ska man gå tillväga om man vill hitta kärleken över 55 år?

– Mycket handlar om att välja en bra dejtingsajt. Det är egentligen det bästa, allt är uppgjort och alla är singlar, säger Karin Adelsköld.

Våga ta initiativ

Adelsköld, som tidigare var dejtingexpert på Mötesplatsen.se, tycker att de som börjar nätdejta måste våga ta initiativ – speciellt kvinnor över 55.

– Väldigt många gör fantastiska profiler och sitter och väntar på att folk ska kontakta dem. Men man måste våga höra av sig till dem som finns. Det finns massa hjälpmedel som forum och evenemang. Och var inte rädd för att skicka flirtar och privata meddelandet, säger hon och fortsätter:

– Det kan vara läskigt att ta första steget. Mitt tips är att våga vara öppen med att man är ny. Att gå på dejt innebär inte att man lovar varandra livslång kärlek. Många känner även att det är en tävling att nätdejta. Det finns dock någon för alla och man behöver absolut inte oroa sig för att någon "stjäl” ens flirt.

”Glimten i ögat”

Hur ska man gå tillväga när man ska skapa sin profil?

– Många tänker att man är som alla andra. Det gäller att skriva saker i sin profil som lockar likasinnade. Sätt er ett tjejgäng och låt din kompis skriva en text om dig. Och ta dejtingen med glimten i ögat. Gräv inte ner dig om du inte får svar. Det tar ett tag att komma igång, säger Adelsköld.

ANNONS EXTERN LÄNK

Hur mår du på insidan? Gör en hälsokontroll via blodprov och få många svar.

Werlabs

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa

/

Senior

ÄMNEN I ARTIKELN

Senior