Skanåker: Jag vill ta över landslaget

HÄLSA

75-åriga legendaren vill fortsätta med karriären – som förbundskapten

Ragnar Skanåker blev svensk mästare när han var 73 och OS-trea vid 58 års ålder.

Nu avslöjar den evigt unga legendaren sitt nästa steg i karriären.

– Jag vill ta över svenska landslaget, säger han till Aftonbladet.

Foto: Björn Lindgren
OS-legendaren Ragnar Skanåker i sitt hem.

Ragnar Skanåker fick sitt genombrott för snart 38 år sedan. Över 40 SM-guld, fyra OS-medaljer och lika många VM-guld senare ser han slutet på sin karriär som professionell pistolskytt. Men trots att Skanåker fyller 76 i år känner han sig inte gammal.

”Vill inte underkasta mig träningen”

– Åldern spelar ingen roll inom pistolskytte så länge du är bra. Det är bara att kolla på mina meriter. De senaste åren har jag fortfarande kunnat konkurrera med de bästa på SM. Men om jag skulle börja på riktigt igen skulle jag behöva underkasta mig den vanliga träningen och det har jag inte lust med. Just nu skjuter jag bara för att koppla av, säger han.

”Dålig ordning”

Men trots att Skanåker varken vill satsa på OS eller VM så vill han fortsätta med pistolskyttet – som förbundskapten för svenska landslaget.

– Det är dåligt ordning i landslaget just nu. Ingen vet vad som gäller, säger han och fortsätter:

– Det finns inte någon kompetens i ledningen. Det här är inte något egoistiskt tänk från min sida, folk undrar internationellt varför jag inte är med.

Vad skulle du göra konkret för att förbättra landslagets resultat?

– Jag skulle ordna så att det blev fler träningsläger, bättre uttagningsregler och en styrelse som jobbar mot samma mål. Det är även viktigt att det är rolig att vara med och tävla för landslaget. Jag är övertygad om att det skulle bli bättre resultat om jag tog över.

ARTIKELN HANDLAR OM

Senior