Här är nya superskon – formar sig efter foten

Så funkar revolutionerande tekniken

Foto: Reebok

Skor som sitter perfekt. Då går löprundan så mycket lättare.

Reeboks nya ZPump Fusion är en unik modell som formar sig efter dina fötter. Känslan? Du nästan svävar fram i elljusspåret.

Lär dig mer om skon som tar din löpning till nya höjder.

Sommaren är snart här och löpsäsongen är igång på riktigt. Nya löparskor är perfekt för dig som är redo att ta klivet in i den ljusa delen av 2015. Reebok lanserar nu en ny, unik skomodell som tar din träning till helt nya nivåer.

ZPump Fusion är en löparsko utöver det vanliga. Det som gör modellen så speciell är att den formar sig efter dina fötter.

För att ta fram skon har Reebok använt en revolutionerande pump-tekonologi, The Pump. Tekniken ger ett luftfyllt utrymme i ZPump Fusion, som omger foten och som formar sig efter användaren – allt för att modellen ska sitta perfekt.
Uppdatera din träningsgarderob. För att beställa de nya superskorna – klicka här.

Formar sig efter dina fötter

Paul Litchfield är chef för utvecklingen av avancerade koncept hos Reebok och mannen bakom idén med The Pump. Han förklarar hur det fungerar:

– Många löparskor utvecklas utifrån en fast fabriksform och kan aldrig följa en unik fot. ZPump Fusion har ingen fast struktur så länge den inte är uppblåst. Istället formar den sig individuellt efter dina fötter först när du tar på dig skorna och fyller skorna med luft, säger han och fortsätter:  

– Tanken är att du ska kunna få en individuell passform – helt skräddarsydd för din löpning. För att skapa det kanske du behöver pumpa upp skon tre eller åtta gånger – det går att anpassa helt utifrån varje enskild person, säger Litchfield.

Vill du veta mer om skorna – klicka här.

Det är supersmidigt

Till skillnad från en traditionell löparsko, som ofta består av upp till 40 delar, så är Reebok ZPump Fusion gjord av tre nyckelelement. Det innebär att det inte finns några statiska komponenter som begränsar fotens rörelser. Varje enskild del i modellen jobbar för att leverera en bättrad passform och kontroll.

Pumpen i skon aktiveras när du sätter ner hälen. Då leds luft in i utrymmet som spänner runt foten. Att sedan tömma ut luften är supersmidigt. Allt du behöver göra är att öppna en ventil.

– Tekniken i ZPump Fusion är ett stort steg framåt för Reebok och går i linje med vår ständiga strävan efter nya innovationer. Löpare har väntat på en sko som individuellt kan anpassas till deras fötter. Reebok ZPump Fusion är skon som gör jobbet! Vi vet att löpare omedelbart kommer känna skillnaden, säger Bill McInnis, chef för Running på Reebok.

En del av skomärkets ambition

Den revolutionerande tekniken är en del av skomärkets ambition att förändra människors syn på träning. För Reebok handlar ”att vara vältränad” om mer än bara fysisk ansträngning. Skomärket tror att förbättrad kondition också är ett sätt att förändra sitt liv och förverkliga sig.

– Genom att utmana våra gränser blir vi bättre idrottare, ledare, föräldrar och vänner. Sträva efter att vara ditt bästa jag – socialt, mentalt och fysiskt, säger Reeboks vd Matt O'Toole.
Uppdatera din träningsgarderob. För att beställa de nya superskorna – klicka här.

Reebok