Nu smyglanseras bloggen Lycka till!

Publicerad:
Uppdaterad:

Hälsa

Psykologiska coachen Tina Löfström tipsar om hur du lever livet fullt ut

Foto: Foto: Maria Eberfors

Psykologisk coach, föreläsare, lycko- och hjärnexpert…

Tina Löfström har många strängar på sin lyra – nu kan hon även lägga till Wellness-profil på sitt cv.
I nya bloggen Lycka till! ger hon peppande tips och råd om hur du lever livet fullt ut.

Välkommen till oss Tina. Vad kul att du ska börja blogga för Wellness!  

– Tack, det tycker jag också. Det ska bli jätteroligt.

Vad kommer vi att få läsa om?

– Tanken är att bloggen både ska vara inspirerande och utmanade. Jag kommer att skriva mycket om lyckoforskning och då främst beröra områdena positiv psykologi, motivationspsykologi och vetenskapen om hur man skapar ett bra liv. Men för att läsarna ska kunna relatera till inläggen kommer jag även att blanda in mig själv och berätta hur jag använder det här i min egen vardag.

Du är utbildad psykologisk coach, hur kom du in på den banan?

– Allt började när jag var ganska liten. Min mamma har alltid varit en stor inspirationskälla och en dag när hon kom hem från jobbet så lös det om henne. Hon arbetade som chef då och berättade att hon hade peppat en anställd till att säga upp sig från jobbet, byta karriär och satsa på sin stora dröm. Jag såg i mammas blick vilket intryck det hade gjort att få hjälpa någon annan. Då bestämde jag mig för att jag skulle bli chef.

Men du är ju psykologisk coach?

– Ja, när jag blev äldre förstod jag att den där händelsen kanske inte sammanfattade just vad det innebär att vara chef. Men jag har alltid vetat att jag vill jobba med att hjälpa människor att se sina egna möjligheter och genom det peppa dem till att leva ett bättre liv. Efter att ha arbetat som säljare några år förstod jag även att jag var en bra lyssnare. Samtidigt hittade jag en treårig utbildning i Skövde där man kunde plugga till psykologisk coach. Och på den vägen är det. Att nu få jobba med min dröm är fantastiskt.

Och så tiotusenkronorsfrågan, hur blir man lycklig?

– Det beror helt på hur du definierar lycka. Min filosofi är att det är a och o att våga känna alla känslor och vara i det som är nu. Om du är ledsen så ignorera det inte. Men släpp problemet när du ältat klart. Ett annat tips är att gå emot evolutionen. Vi är förprogrammerade till att reagera negativt. Men försök lyfta fram det som inte fungerade i en viss situation, fokusera sedan på glada minnen och gör sådant som du tycker om. Och glöm aldrig att fortsätta att utvecklas. Vi mår bra av att röra oss framåt istället för att bli mossiga gamla träd.  

Det där kan väl sammanfattas till tre tips om jag räknat rätt?

– Ja, precis! Om du visar känslor, bejakar det som är fint i livet och gör coola grejer så har du kommit långt.

Nu smyglanseras Wellness-bloggen Lycka till! Du hittar den här. I framtiden kommer den att finnas med bland de andra bloggarna på Wellness startsida.

LÄS OCKSÅ

D-Flex supersmoothie

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN