Hon opererar magsäcken – igen

HÄLSA

Terapi ska hjälpa Sharon Osbourne hålla vikten

1 av 2 | Foto: ... med Sharon Osbourne.

Först opererade Sharon Osbourne in ett band runt magsäcken för att tvinga sig själv att äta mindre.

Nu tar hon bort det igen – och tar i stället hjälp av psykolog för att få bukt med sina matproblem, rapporterar Daily Mail.

Sharon Osbourne har länge haft stora problem med vikten. I boken ”My life of extremes” berättar hon hur hon kunde pendla mellan att vara en storlek 8 och en storlek 22 – vilket i svenska mått motsvarar att gå mellan storlek 36 och storlek 50.

– Jag brukade säga: ”Jag är gift, jag har mina barn, varför skulle jag bry mig?” Men jag brydde mig. Det är ett ständigt gissel, självförnedring hela tiden, säger hon.

Gick ner 45 kilo

För sju år sedan bestämde hon sig för att det fick vara nog. Hon genomgick en så kallad gastric banding-operation, ett ingrepp där ett band snörs åt runt övre delen av magsäcken för att tvinga patienten att äta mindre. Operationen blev lyckad, uppger Daily Mail, och på bara några månader tappade Sharon Osbourne närmare 45 kilo.

Men nu har hon beslutat att låta bort bandet igen. I en intervju med People Magazine berättar hon att hon har insett att hennes problem främst sitter i huvudet, och att hon ska ta hjälp av en psykolog.

Kräks – och äter mer

På senare tid, berättar hon, har hon nämligen börjat tänja på gränserna för hur mycket hon kan äta. Hon äter lite till, och lite till – tills hon kräks. Sedan äter hon ännu mer.

– Jag tror att jag har någon sorts självdestruktiv knapp. Jag måste komma underfund med varför jag gör som jag gör mot mig själv.

Hennes familj stöttar henne och står bakom hennes beslut.

– Mina barn har hela tiden sett mig kämpa med min vikt, säger hon till People Magazine.

– Nu säger de: ”Nu behöver du ägna tid åt ditt huvud”.

Läs också:

Annica Lundbäck