Nu mår magen bra

Publicerad:
Uppdaterad:

Med zonterapi blev Kristina, 25, fri från magkatarr

Tidigare led hon av magkatarr och illamående. I dag är hon fullt frisk.

För Kristina Busch, 25, blev behandling med zonterapi vändpunkten i tillvaron.

Kristina Busch.
Foto: Krister Hansson
Kristina Busch.

Fyra år är en lång tid. I synnerhet om den kantas av illamående, stress och magsår. Kristina Busch, 25, från Lund vet hur jobbigt det kan vara. Till för några månader sedan mådde hon så dåligt att hon nästan hade gett upp hoppet om att bli fri från sin magkatarr.

– Jag mådde illa varenda dag och hade början till magsår. Förmodligen berodde det på att jag stressade för mycket på jobbet, säger hon.

Kristina gick till en vanlig doktor för att få hjälp med magproblemen. Hon blev ordinerad mediciner, men de gjorde henne bara tillfälligt bättre.

Läkaren ansåg att det inte var så mycket mer han kunde göra och illamåendet fortsatte. Till slut gick hon till en zonterapeut.

– Det var mina föräldrar som rekommenderade behandlingsformen. De hade tidigare varit hos zonterapeuten med min bror, som led av kronisk migrän men blivit frisk genom zonterapi, berättar hon.

Producerade för lite kalk

Kristina gick på behandling vid fem tillfällen. Redan efter första besöket märkte hon en avsevärd förbättring.

– Första gången han tryckte på fötterna gjorde det fruktansvärt ont. Sedan minskade smärtan allt eftersom. Sista gången kände jag ingenting, säger hon.

Zonterapeuten berättade att Kristina inte producerade tillräckligt med kalk för att neutralisera magsyran. Hon fick därför råd om hur hon skulle lägga om kostvanorna. Hon fick inte längre äta starkt kryddad eller fet mat. Hon blev också uppmanad att dra ner på drycker som te, kaffe, juice och alkohol.

– Hade jag inte gjort det i kombination med fotbehandlingen hade jag aldrig blivit bra, då hade den varit helt verkningslös, säger hon.

I dag är Kristina helt frisk sedan två månader tillbaka. Hon känner inte längre av något illamående och kan äta vad hon vill. Själv är hon övertygad om att zonterapin ligger bakom resultatet.

– Men det fungerar bara om man har motivationen. Du måste vilja bli frisk själv, säger hon.

Vad är zonterapi?

Sara Milstead

Publicerad: