Trolla fram sexiga ben!

HÄLSA

Snart är det sommar. Dagarna blir längre – och kjolarna blir kortare. Här är 9 smarta sätt att få snyggare ben på en eftermiddag.

1 Peela

Börja med att peela hela benen noga med en återfuktande peeling som innehåller koffein. Peeling tar bort alla döda hudceller och gör att huden ser friskare ut och den blir samtidigt mer mottaglig för kommande produkter, som till exempel hudkrämen.

2 Skimra

En hudkräm med lite skimmer i förvillar och gör att huden ser slätare och fastare ut än den egentligen är. Om du lägger en sträng med hjälp av ett skimmerstick eller en highlighter från låren ner till fötterna ser benen dessutom längre ut. Se bara till så att den inte har för mycket och för stora glitterpartiklar utan bara ett lätt skimmer, annars är risken att det blir motsatt effekt i stället.

3 Raka

Visserligen syns inte skavankerna på benen om håret är riktigt långt, men ska du ha kort kjol är ett par släta ben garanterat snyggast. För att förhindra små skärsår och inåtvända hårsäckar ska du alltid använda rakkräm eller -skum samt en bra rakkniv med rundade kanter, speciellt formade för ben. Raka i duschen, gärna som sista moment, när huden är varm och fuktig. Raka i motsatt riktning till hur håret växer.

4 Fuska

Ett par bruna ben ser alltid snyggare ut än ett par bleka eftersom solbrännan döljer en del av de ytliga kärlen och celluliterna och i stället framhäver muskler. För snyggast effekt – gör en professionell sprejtanning på salong, det kostar cirka 350 kronor för helkropp, omkring 200 för bara benen. Vill du smörja själv? Se till att ha peelat ordentligt, särskilt kring knäna och torra partier. Använd helst handskar och försök att smörja så jämnt som möjligt med stora, svepande rörelser. Blir det ojämnt, ta en snabb dusch så försvinner det. Blir det katastrof – peela bort det snabbt!

5 Dölj med smink

Kan man dölja skavanker i ansiktet med makeup så kan man självklart göra det även på benen. Flera hudvårdsmärken (till exempel Artdeco) har effektiv kroppsconcealer som håller för regn och svett och inte kladdar av sig på kläderna.

6 Fixa fina fötter

Du kanske inte har tänkt på att fötterna faktiskt är en förlängning av dina ben? Gör fötterna redo för tunna sandaletter och måla tånaglarna i en snygg, knallig färg som matchar dina (numera) bruna ben.

7 Packa in

UCW, Universal contour wrap, är stjärnornas röda mattan-knep och innebär att kroppen lindas med varma mineralrika bandage som får sitta kvar i cirka en timme. Kring dessa mumieliknande kladdiga saker får du en silverfärgad enorm rymddräkt som får världens bästa sumobrottare att se ut som en vinthund. Sammansättningen av mineralerna och leran gör att slaggprodukter drivs ur kroppens bindväv och du kan minska upp till 40 centimeter på hela kroppen. Behandlingen stramar dessutom upp och tar bort överflödig vätska i kroppen och ger ett snabblyft till hela kroppen.

Pris: 1 490 kronor/120 minuter (bluemedispa.se).

8 Massera mekaniskt

LPG Emdermologie är fortfarande en av de absolut bästa metoderna mot celluliter och slapp hud och innebär att hela kroppen får en mekanisk djup bindvävsmassage. LPG sätter i gång lymfcirkulationen vilket gör  att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska lättare kan föras ut ur kroppen och huden ser slätare och jämnare ut.

För maxeffekt ska en kur på 14–20 gånger göras, men enstaka behandlingar kostar cirka 700 kronor för 40 minuter.

9 Höga klackar

Ett par höga klackar gör att dina ben ser längre och slankare ut och du rör dig automatiskt mer graciöst. Men välj ett par klackar som du vet att du klarar av att gå i, annars ger du bara ett klumpigt intryck.

Läs om nya heta isterapin som slimmar benen på en timme HÄR

ARTIKELN HANDLAR OM

Skönhet