Vinterns stora gymguide!

HÄLSA

Du har bestämt dig: Nu är det dags att köpa gymkort. Men var finns de roligaste passen? De lägsta priserna? Den personliga träningen? Hitta svaren i Viktklubb.se:s kartläggning av Sveriges gymjättar.

Innan du lägger flera tusen på ett årskort är det smart att fundera igenom dina behov. Måste gymmet ligga nära för att du ska komma iväg? Är du mest intresserad av pass eller styrketräning? Kommer du att gå till samma anläggning hela tiden, eller är det bra om du kan träna på flera ställen? Viktklubb.se har listat sju frågor som hjälper dig att välja rätt.

1. VAR LIGGER GYMMET?
Om din träning verkligen ska bli av måste du se till att ha nära från bostad eller arbete. Om anläggningen ligger på för långt avstånd är det lätt hänt att använda det som ursäkt för att inte gå dit.

2. HAR GYMMET ROLIGA PASS?

Om du vill träna i grupp, ta reda på om anläggningen erbjuder pass du tycker om. Bra gym har mycket att välja mellan: aerobics, spinning och yoga i olika svårighetsgrader. Kolla också att det finns pass på de tider då du har möjlighet att ta dig till gymmet.

3. VAD KOSTAR DET?

Släng inte ut tusentals kronor om året om du bara tränar någon gång då och då. Men om du tränar ofta och tycker att servicen är bra får du bedöma om det är värt priset. Kanske ingår ren handduk, lås och fri barnpassning? Kolla och jämför.

4. FÅR JAG PROVTRÄNA GRATIS?

För att veta om du hittat rätt bör du prova på innan du betalar. Seriösa anläggningar erbjuder ett eller flera testbesök där du får titta dig omkring, prova på pass, känna på redskap och atmosfär.

5. NÄR HAR GYMMET ÖPPET?

Vill du träna tidigt på morgonen eller sent på kvällen? Hur är det med högtider? Kolla att portarna har öppnat de tider du vill träna.

6. HUR PROFFSIG ÄR PERSONALEN?

Ett absolut krav är att personalen är utbildad. Men även att du får ett trevligt bemötande i receptionen och att de är uppmärksamma och hjälper till när du ställer frågor.

7. VAD TYCKER MEDLEMMARNA?

Kolla vad andra medlemmar tycker om service, atmosfär och utbud. Kanske känner du någon som kan berätta om sådant som inte syns utifrån, till exempel om hygienen i dusch och på toalett eller om redskapen ofta är ur funktion. Låt detaljerna avgöra om du väljer mellan två anläggningar.

Vinterns stora gymguide