Gå dig smal!

HÄLSA

Melina Dahl gick av sig 36 kilo

1 av 2 | Foto: Efter: 88 kilo ”Jag bär ofta mitt yngsta barn Linnea i en långsjal på magen. Det bränner förmodligen lite extra fett också”, säger Melina Dahl.

Innan Linnea, 1 år, föddes bestämde sig mamma för att hon skulle gå sig smal.

Melina Dahl gick ner 36 kilo. Med Linnea i en sjal på magen!

– Jag födde vårt tredje barn i september 2005. Tre graviditeter på lite drygt fem år satte onekligen sina spår. Efter sista barnet var jag fast besluten att gå ner i vikt. Och inte bara graviditetskilona, utan även de 20 kilo som var för mycket redan från början. Hittade Aftonbladets viktklubb på nätet. Den passade mig perfekt!

Guld med medkämpe

– Efter två veckor och fyra kilos nedgång blev min kompis, Frida, också inspirerad att gå med. Att ha någon att kämpa med, sida vid sida, visade sig vara guld värt.

– Min vanligaste runda är drygt fyra km, runt hela Hagaström som är den stadsdel utanför Gävle där jag bor. Jag kollar i den gamla tapetfabrikens skyltfönster, drömmer om mer tid och pengar för rustning av vårt gamla hus.

Skogsvägarna skönast

– Ibland blir det en längre tur, sex ?km, åt andra hållet, genom Lexe. Förbi hästhagar, åar och kyrkogårdar. Rundorna brukar ta ungefär 40 respektive 60 minuter. Men allra skönast är skogsvägarna. Där kan jag promenera länge. Uppåt två timmar ibland.

– Min pappa, Kjell-Åke, lovade en belöning på 200 kronor per kilo om jag lyckades gå ner de 30 kilo som jag hade som första mål. Jag grejade det – och fick 6?000 kronor!

Presenter av maken

– För slantarna har jag hittills köpt två par bra walkingskor samt en danskurs. Magnus, min man, ville inte vara sämre han och uppvaktade med presenter för vart femte kilo som försvann. Det har blivit mp3-spelare, regnställ, presentkort på kläder och lite annat. Och Marie, mamma, gav mig ännu en morot. En helg på ett spa – men bara om jag behållit min nya vikt om ett år.

Melinas 5 bästa tips

Därför ska du ut och gå

Så gör promenaderna att du mår bättre för varje dag!

Gå snabbt och avspänt

Läs mer:

Tomas Sjöman