Nya trenden: chokladmassage

HÄLSA

”Det känns som att ligga på ett bakbord”

Chokladmassage. Mums!

Nu är choklad hetare än någonsin.

Inte bara som lördagsgodis. Det är även godis för huden och själen.

Foto: Eva Stööp
Doftande massage Kropp & hälsas reporter blev på ett strålande humör av chokladmassagen. Den var både värmande och uppiggande för kropp och själ.

Hösten är här. Burr. Inne hos Anna är det varmt och skönt. Behandlingsrummet känns harmoniskt och välkomnande. Jag har en timme och femton minuter framför mig i en värld som är en dröm för chokladälskare. Rummet är upplyst med levande ljus och i bakgrunden klingar lugnande musik. Jag ligger förväntansfull på mage på massagebänken.

Jag befinner mig hos terapeuten Anna Hartman på salong Mazi i centrala Göteborg för att testa chokladmassage.

Länge har det varit snack om att choklad ska vara hälsosamt. Det är inte bara himmelskt gott, dämpar pms och tillför antioxidanter. Det är även bra för huden och humöret. Choklad sägs vara mjukgörande, motverka depression, öka koncentrationsförmågan och förhöja kärlekslivet.

Men det handlar inte om vilken choklad som helst. Det ska vara mörk och bitter choklad med en kakaohalt på minst 70 procent.

Ren avslappning

I stället för att stoppa chokladen i munnen ska vi nu alltså smeta in oss i varm kakao-olja.

Anna häller den 40-gradiga oljan på min rygg. Den består av 85 procent kakao och det känns till en början rätt geggigt. Men efter en tids knådande har oljan gått in i huden. Den klassiska chokladmassagen är en ren avslappningsmassage. Men Anna passar alltid på att ge sina kunder lite mer djupgående massage.

Hela rummet står i ångor från chokladoljan. Det känns lite som att jag ligger på ett bakbord och jag tänker på chokladbollar. Doften är stark och god.

Hela kroppen får massage och vid varje ny muskelgrupp häller Anna på ny varm olja.

Jag passar även på att smaka på min choklad som jag har tagit med mig (80 procent kakao) för att få optimal effekt från insidan också.

Nu är jag varm, inoljad, belåten och doftar choklad på flera meters avstånd.

5 plus för upplevelsen

Här kan du prova chokladmassage

Shirin Rågby Djavidi

ARTIKELN HANDLAR OM