Kunde inte längre gå – i dag slutför han ett maraton

avLinda Hjertén

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är majoren som trotsar alla odds.

I dag gick den handikappade krigshjälten i mål i London Marathon – 13 dagar efter att han startade.

Phil Packer som är förlamad från midjan och neråt, klarade hela sitt maraton – 4, 2 mil – på 13 dagar senare, gick han i mål. Foto: Scanpix

Major Phil Packer, 36, förlorade förmågan att gå efter en raketattack i Basra, Irak i februari i fjol. Hans ryggmärg skadades och han förlorade helt rörelse och känsel i sin underkropp.

Packer fick höra att han aldrig skulle kunna gå igen – en dom han vägrade acceptera.

Med hjälp av kryckor har han lärt sig att ta sig fram i ett långsamt tempo.

13 dagars lopp

Den 26 april i år inledde han Flora London Marathon i Greenwich. I dag vid lunchtid, 4, 2 mil och 13 dagar senare, gick han i mål.

Hans vandring har följts av hela England. Till och med prins Charles har uttryckt sitt stöd för den skadade majoren och många privatpersoner har applåderat och hejat utmed vägarna.

Trots stödet har maratonloppet varit plågsamt. Varje steg innebär svår smärta för Packer.

– Det är som med allt svårt. Man bara biter ihop, säger han själv enligt the Times.

Gått ihop 600 000 pund

Roddlegenden Sir Steven Redgrave var en av alla de som hälsade Packer välkommen vid mållinjen. Även hans familj och ett stort antal åskådare fanns där för att ta emot den utmattade men lycklige majoren.

Phil Packer har även gått maratonloppet för att samla in pengar åt hjälporganisationen Help For Heroes, och han har lyckats samla hop 600 000 pund.

Packer omkullkastar inte bara läkarnas dom, han sätter även ett rekord. Med sina 13 dagar är han den som slutfört ett maraton på absolut längst tid, skriver the Telegraph.

Publicerad: