Mer hetta med mindfulness

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: GETTY IMAGES

Känns relationen ungefär lika het som snöslasket på gatorna? Då är det dags att göra något åt det!

Skapa nytändning, spänning och närhet mellan er med hjälp av kraftfulla mindfulnessverktyg.

Zen-coachingens grundare Kåre Landfald visar hur.

Det är kallt, det är mörkt och de vintertrötta kropparna göms innanför bylsiga vinterkläder … 

Det låter kanske inte som de bästa förutsättningarna för spontan passion och heta äventyr, men även om den lekfullhet och kontakt som kommer mer naturligt under varma, ljusa och lediga semesterdagar uteblir finns det mycket ni kan göra för att tända passionens ljus även i vintermörkret.

En förutsättning för att relationen ska förändras är förstås att ni är villiga att skapa den förändringen. Kåre Landfald, som grundat zencoaching, en coachingmetod för ökad närvaro och acceptans, menar att ibland har man inte lust att göra något för sin partner för att man är arg eller känner sig besviken och oförrättad.

– Oförlöst smärta kan komma i vägen för kärleken men smärtan kan upplösas om ni skapar utrymme för kärleksfullt lyssnande. Prata med varandra och, framför allt, lyssna på varandra! säger Kåre.

Han föreslår vad han kallar för ”vad ska till-frågor”. Vad ska till för att ni ska ha mer kul tillsammans? För att ni ska utvecklas ihop? För att ni ska få energi till att prioritera varandra igen? Och för att ni ska bråka mindre?

Ta eget ansvar

Bråk om små saker handlar nämligen alltid om större saker, menar Kåre. När någon reagerar starkt på något litet är det för att något djupare har blivit övertrampat, som en värdering eller ett

behov. Han föreslår nyfikenhet i stället för ilska – utforska vad det egentligen handlar om.

– Det är väldigt svårt att vara arg och nyfiken samtidigt, säger han.

Något som ofta händer när den ena parten vill förnya relationen är att den andra personen känner sig kritiserad. Undvik det genom att ta ansvar för att du själv varit med och skapat situation­en ni nu befinner er i. Ta er ur den dömande cykeln och strunta i vem som gjort vad fel. Håll i stället fokus på vad ni tillsammans kan göra för att relationen ska bli ännu bättre.

Kåre ger er 7 sätt att göra just det.

Vad är zencoaching egentligen?

Zencoaching är en coaching- och närvarometod för att hitta större inre glädje, styrka, balans och tillit genom olika verktyg för att hantera utmaningar, bli mer närvarande, kreativ och accepterande i vardagen.

Läs mer på www.zen-coaching.com

Linnea Molander

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN