Vill du vara fin får du lida pin

10 skönhetsmetoder som gör ont

Funderat på att ta bort kärl på näsan, suga bort bilringen runt midjan eller gömma rynkan i pannan?

Då har du säkert hört det gamla uttrycket "vill man vara fin får man lida pin".

Här är tio vanliga skönhetsmetoder som gör ont. Riktigt ont.

1. Starka syrabehandlingar/kemiska peelings

Det fräser bara till. Sen är huden ett minne blott. Det må låta som en baggis att få lite kräm penslat på huden under några minuter, men de riktigt starka kemiska peelingarna, som TCA-syra, kräver faktiskt narkos och en veckas konvalescens. Ont. Det gör ont.

2. Injektioner

Nya bröst med en spruta macrolane eller två? Ta bort rynkor i pannan med botox eller få fylligare läppar med hyaluronsyra? Visst, det är snabba och effektiva behandlingar men samtliga involverar en spruta. En vass spruta. Med lång nål.

3. Strömbehandlingar

Kan hollywoodkändisarna kan väl jag. Tänker du och låter dig snällt omlindas av bandagen och eletroderna till den elektronisk muskelstimuleringen Tei. Vad kändisarna sällan erkänner är att det är skönare att dra ut en tand än att ligga och skaka 45 minuter på en brits. Fast visst är det mer effektivt på celluliterna än tandläkarbehandlingen.

4. Cellulitmassage

Okej, det här är riktigt effektivt och superskönt. Efter tio behandlingar. För den som verkligen har celluliter är de första behandlingarna en ren och skär plåga där det snarare känns som om du blivit överkörd av en tvättmangel som löpt amok.

5. Ljusbehandlingar (IPL)

Bort med kärlen! Och gärna lite rynkor och pigmentfläckar också. Och snabbt går det! Men hur känns det egentligen? Tja, tänkt dig en ilsken brinnande geting med rabies som på pin kiv sticker dig om och om igen. Underbart.

6. Laser

Det är svårt att klumpa ihop begreppet laser i en enda hög, men vi gör det ändå. För oavsett lasermetod så är det här inget fredagsmys direkt. Ta till exempel Fractional, en av få metoder som visat sig ha hyfsad effekt på bristningar och slapp hud. Vill man veta hur det (kanske) känns när skelettet brinner upp, då är det här en fantastisk metod.

7. Ansiktslyft

Klassikern som kan förvandla 60 till 50. Vet inte om vi behöver ge fler detaljer än att huden frigörs från underliggande muskulatur och sträcks ut samtidigt som överflödigt hud skärs bort. Visserligen under narkos, men du måste ju vakna någon gång.

8. AHA-behandlingar

Okej, tänker du. Jag gör väl bara en liten lätt AHA-behandling då. Det kan väl inte kännas något? Men det beror snarare på hur pipplig du är. För även här fräser det till och svider mer än en bunt brännässlor i näsan.

9. Skalfasader

Klart du vill ha ett bländande vitt, spikrakt leende a la Carola. Vem vill inte det? Men då får du också vara beredd på några timmar i tandläkarstolen, liggandes med munnen vidöppen medan en elak slip massakrerar dina egna tänder. Men vad gör man inte.

10. Fettsugning

Sssssluuuurp! Japp. Så låter det faktiskt när kanylen slangar upp dina bilringar till behållaren bredvid sängen. Jodå, du sover sött, men när du vaknar undrar du varför du inte såg den där lastbilen?

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN