LYSTER & LYX

HÄLSA

En body butter ska ha en krämig konsistens och en frisk citrusdoft.

Om vi får välja.

Dessutom ska den göra huden sammetslen – och gärna ge lite lyster!

Här är fem fluffiga butters som fixar nästan allt.

NEUTROGENA

”Norwegian formula body balm with nordic berry”

PRIS: 69 kronor/200 ml.

SÅ FUNKAR DEN: Otroligt fluffig kräm som märkligt nog blir lite lös när den smörjs på kroppen. Lite kladdig men sjunker ändå in i huden och gör supertorr hud mjuk länge. Fixar även fnasiga partier och är perfekt som fotkräm. Doftar fräscht, aningen lätt av godis men inte för mycket. Doft och känsla håller i sig till dagen efter.

BETYG:

THE BODY SHOP

”Shea body butter”

PRIS: 185 kronor/200 ml.

SÅ FUNKAR DEN: Klassisk body butter som man bara vill gräva ner fingrarna i och kladda runt med! Den är mjuk och skön att smörja in och gör huden len som sammet – om än med en antydan till svettig känsla. Aningen odryg! Doften är diskret och god och även om den doftar mycket när burken öppnas så blir den perfekt på huden.

BETYG:

CLINIQUE

”Deep comfort body butter”

PRIS: 330 kronor/200 ml.

SÅ FUNKAR DEN: Stor, snygg burk som innehåller ett fluffigt ljusgult smör som smälter in i huden och gör den både väldoftande och återfuktad. Lätt att smörja utan klet och klibb och den är rejält dryg. Doftar dock ingenting vilket känns lite ovanligt och också aningen tråkigt. Effektiv även på torra partier!

BETYG:

RITUALS

”Touch of happiness”

PRIS: 160 kronor/200 ml.

SÅ FUNKAR DEN: Wow! Att smörja in sig med den här är som att smörja in sig med sammet! Konsistensen är fantastisk och den fullkomligen glider in i huden och gör den mjuk och len, om än en aning blank också. Doften är fräscht pepprig med ingefära som ger en pigg-kick samtidigt, Lyxig känsla!

BETYG:

BIOTHERM

”Beurre corporel”

PRIS: 225 kronor/200 ml.

SÅ FUNKAR DEN: Mmmm, den här ljuva citrusdoften kan man faktiskt inte få nog av! Den känns avslappnande och energikickande på samma gång och ger en bild av lyxig spavistelse på Franska Rivieran. Dryg och skön och den smälter snabbt in i huden utan att kladda. Fixar det mesta torra och man känner sig mjuk som siden.

BETYG:

ARTIKELN HANDLAR OM

Skönhet